Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Empire Drowns - Empire Drowns
Jaar van release: 2011
Label: eigen beheer

Empire Drowns - Empire Drowns

Het leven van een reviewer is een zwaar bestaan. Zo'n review in elkaar zetten is heus geen sinecure. En als hij dan eindelijk af is, wordt dat noeste werk met een beetje geluk door de beste stuurlui aan wal regelmatig zonder enig mededogen tot op het bot afgekraakt vanwege slechts een verschil van inzicht of smaak. Maar oké dat hoort er nou eenmaal bij, zeggen ze. Een andere factor die het leven er niet makkelijker op maakt is het soort albums dat zo nu en dan op de deurmat valt. Soms krijg je een album dat totaal buiten je smaak valt van een genre waar je helemaal niet in thuis bent. En dan moet je er toch een review over schrijven.

Zo trof ik de drietrackdemo van het Deense Empire Drowns onlangs aan. Een band met ex-leden van Withering Surface, Aurora en Decorate. Decorate, aldus de meegezonden info. Het zegt mij niets, maar al gauw is duidelijk dat ik hier met een dark/gothic/doom band te maken heb. Het heeft dan ook iets weg van een HIM, het heeft iets weg van een Satyricon en ook herken ik wel wat Paradise Lost.

De drie tracks zijn stuk voor stuk vrij simpele rechttoe rechtaan riffs en drumroffels met een vrij typerend zanggeluid. Je moet er maar van houden. Ik word er niet warm of koud van, maar het zit zeker niet slecht in elkaar. Ik zou dit live eens moeten zien. Meestal valt er dan meer te genieten. Ben je thuis in het genre en hou je wel van lekker stevige rock met een metalrandje. Probeer het dan absoluut eens uit.

Tracklist:
1. Crawl
2. Abundance
3. Sharpen My Teeth

Score: 69 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 9 oktober 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van marc op 09-10-2011 om 20:42u

Leuk zo'n eerste paragraaf nu is de inleiding langer dan review zelf.

Reactie van jj op 10-10-2011 om 17:23u

Wouter, waarom zeur jij zo? cliché op cliché