Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-09-2020

Tornado - Amsterdamn Hellsinki
Jaar van release: 2011
Label: Listenable Records
Tornado - Amsterdamn Hellsinki
Volgens mij zijn mijn verwachtingen nooit zo laag geweest na het lezen van een albumtitel als bij deze plaat. Amsterdamn Hellsinki klinkt als een slechte pubergrap en het is een slechte pubergrap. Toch vreemd als je ziet dat Tornado niet uit jongeren, maar redelijk ervaren muzikanten bestaat. Michiel Rutten kennen we bijvoorbeeld van Fuelblooded en Joey Severance heeft ooit bij Gothic Slam achter de microfoon gestaan.

In ieder geval moet deze plaat gewoon besproken worden. Al snel valt op dat er met het album verder helemaal niets mis is. Na een hele stapel moderne thrash metal van de laatste tijd is er weer een band die duidelijk de oldschoolwegen bewandelt. Eerlijk is eerlijk, Amsterdamn Hellsinki bevat enkele uitstekende songs. A Bold Statement is zonder twijfel een van de beste thrashsongs die ik dit jaar gehoord heb. Ignorance Is Thy Name is een goede tweede op deze plaat.

De rest doet er niet gek veel voor onder. De meeste songs zitten niet bijzonder origineel in elkaar, maar het gitaarwerk is uitstekend. Joey Severance valt op door zijn heldere, maar aggressieve zangwerk. Hij past misschien iets beter in een hardcoreband. In ieder geval weet hij met zijn stijl de boodschap goed over te brengen. Ondanks de titel is Amsterdamn Hellsinki een leuk album. Bij gebrek aan beter ook een van de betere van 2011. Luister in ieder geval eens naar A Bold Statement. De melodie, de agressie en de teksten: alles klopt aan dit nummer.

Tracklist:
1. A Bold Statement
2. Hate Worldwide
3. Of 8
4. Massive Extinction Impact
5. Eugenics
6. Ignorance Is Thy Name
7. Noora
8. Blue
9. Priesthood Pedophilia
10. Diva
11. Tunisia Uprising
12. Rise Disciples, Rise

Score: 82 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 23 augustus 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Tornado - Amsterdamn Hellsinki
Reactie van Bastiaan op 23-08-2011 om 13:38u
Score: 82 / 100

Een van mijn favoriete thrashplaten van dit jaar! Ik dacht in eerste instantie hetzelfde: wat een slechte titel, maar dat laat zich verklaren: Rutten en Severance wonen in Amsterdam, de rest (leden van Amoral) in Helsinki.