Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Kreator - Live Kreation
Jaar van release: 2003
Label: SPV / Steamhammer Records
Kreator - Live Kreation
Kreator is een Duits bandje dat opgericht is in…..wat? Kreator moet ik toch echt niet voorstellen! Elke metalfan kent wel deze band rond zanger/gitarist Mille Petrozza. Na 16 jaar thrash is het nu echt tijd voor een live cd. En er is duidelijk veel moeite gedaan om deze dubbelaar te laten slagen. Knap artwork, een goed geluid en alle klassiekers worden vertolkt. De cd is onder andere opgenomen in Korea en in Brazilië en de sfeer zit er duidelijk in.

Kreator was in de jaren '90 het spoor een beetje kwijt maar nadat vorig jaar één van de beste cd's van Kreator getiteld 'Violent revolution' verscheen; en de band live terug de oude klassiekers op topsnelheid begon te spelen, wist je dat de comeback een feit was. Net zoals Destruction een comeback heeft gemaakt, en ook die andere Duistse trashband Sodom brengt nog steeds goede albums uit. Kortom german thrash is back! Op dit live album vind je nieuwe nummers zoals 'Violent revolution' en 'Reconquering the throne' maar ook klassiekers zoals 'Extreme aggression', 'People of the lie', 'Pleasure to kill', 'Under the guillotine', 'Tormentor' en 'Flag of hate'. Kortom de setlist is fantastisch en de nummers worden allemaal strak neergezet. De gitaarsolo's en dubbele gitaarlijnen komen mooi uit de verf en de drumpartijen zijn erg vet.

ELKE metalhead die zich thrasher durft noemen rent nu naar de winkel. Pleurt cd 1 in zijn stereo, draait de volumeknop helemaal naar rechts en gaat headbangen als een gek. Daarna drinkt hij een biertje en zet cd 2 op om nog eens drie kwartier uit zijn dak te gaan. Je kan ofwel de dubbel live cd, de dvd of het pakket met live cd en de dvd (gelimiteerd) kopen. Kreator laat dus horen op deze live cd waarom ze top de top van de Europese thrash behoren. Nu nog een leuke Destruction live cd en dan ben ik nog blijer. Om maar een paar cliché kreten boven te halen, "Kreator ist krieg!' en 'Thrash till' death!'

Tracklist:
CD 1
1. The patriarch
2. Violent revolution
3. Reconquering the throne
4. Extreme aggression
5. People of the lie
6. All of the same blood
7. Phobia
8. Pleasure to kill
9. Renewal
10. Servant in heaven-king in hell
11. Black sunrise
12. Terrible certainty
13. Riot of violence

CD 2
1. Lost
2. Coma of souls
3. Second awakening
4. Terrorzone
5. Betrayer
6. Leave this world behind
7. Under the guillotine
8. Awakening the gods
9. Golden age
10. Flag of hate
11. Tormentor

Score: 88 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 23 juni 2003

Koop dit album in

Meer Kreator:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Kreator - Live Kreation
Reactie van Wolfgard op 25-06-2003 om 19:44u
Score: 86 / 100

GAAF! Kreator heerscht de pannen van het dak en is altijd m'n favo thrash band geweest. Dit is echte klasse.

Kreator - Live Kreation
Reactie van 'bones' op 09-01-2005 om 13:08u

een review van ''violent revolution'' s.v.p.!