Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Empatica - Redemption
Jaar van release: 2011
Label: Eigen beheer
Empatica - Redemption
Empatica is een jonge band uit het zuiden van Nederland, die met Redemption zijn eerste demo aflevert. Uit het bijbehorende schrijven blijkt dat de band met name inspiratie put uit bands als Nightwish, Dimmu Borgir, Rhapsody Of Fire en Sonata Arctica. Aan de leeftijd van de bandleden is te zien dat we hier nog met een stel jeugdige beginnelingen te maken hebben. Hoe graag ik deze knapen (en meid) dan ook een steuntje in de rug zou willen geven, de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat Redemption werkelijk nergens naar klinkt.

Na het tamelijk clichématige intro word ik op Divine Curse geconfronteerd met een bijzonder matig gothic/power metal nummer. De futloze productie helpt ook al niet echt, want zeker dit soort episch bedoelde muziek dient toch echt voorzien te zijn van een vol en helder geluid. Nu begrijp ik ook wel dat Redemption een demo is, maar tegenwoordig valt ook met het nodige thuisknutselwerk nog wel een heel wat betere sound neer te zetten dan hier het geval is.

Het ergste is echter de tenenkrommend slechte cleane zang. Mike Niersman zit er vaak helemaal naast en bezorgt mij op een verkeerde manier koude rillingen. Isolated Soul begint iets beter met een sfeervol intro, ondersteund door akoestisch gitaarwerk, maar zodra ook de drums en overige gitaren invallen, gooit de bedompte sound weer roet in het eten. En zodra de zanger weer zijn mond open trekt, keldert het niveau wederom.

Valt er dan werkelijk niets positiefs te melden? Gelukkig wel, want de bij vlagen sterke riffs en de hier en daar toegevoegde gitaarsolo doen vermoeden dat in ieder geval de gitaristen over enig talent beschikken. Redemption is echter vooral een typisch geval van ‘haastige spoed is zelden goed’. Ik zou de band als tip willen meegeven om eerst eens wat meer tijd in de oefenruimte door te brengen alvorens een demo te willen uitbrengen. Zanglessen zijn daarnaast zeker geen overbodige luxe. Vooralsnog is het in ieder geval armoe troef, want met onderstaande beoordeling ben ik nog mild geweest.

Tracklist:
1. Intro
2. Divine Curse
3. Isolated Soul
4. Serpent

Score: 40 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 8 juni 2011

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 08-06-2011 om 16:53u

whuahahahaha

Reactie van marcel op 09-06-2011 om 00:06u

samengevat: 3 X RUK!!!

Reactie van Thomas op 16-08-2011 om 01:16u

zanger klinkt alsof hij beton heeft proberen te snuiven

Reactie van etienne op 19-08-2011 om 12:57u
Score: 10 / 100

Haha altijd grappig als de rest van je band je laat zitten, en verder gaat om zoiets kuts te produceren , karma ftw:D

en echt skills hebben die gitaristen niet, de ene is echter wel een strakke drummer, de ander stelt niets voor, hophop falen hun eens even

Reactie van Wesselizer op 20-08-2011 om 00:33u

Ik kan niet wachten tot de videoclip uitkomt!, aan dit meesterwerk te horen beloofd dat iets magisch te worden >.