Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

S.O.D. - Speak English Or Die
Jaar van release: 1985
Label: SPV / Steamhammer Records
S.O.D. - Speak English Or Die
S.O.D, de Stormtroopers Of Death, is een bandje wat bestaat uit onder andere Scott Ian en Charlie Benante van Anthrax, en is gevormd in 1985 voor de lol. Nou ja, als je de officiele site moet geloven dan is Sargent D, de mascotte, al eeuwen oud, en is hij het brein achter zowat al het goeie en slechte op deze wereld (Microsoft, Kiss, Star Wars). Zulke onzin kun je ook op hun eerste cd (waarvan ze toen ook dachten dat het hun laatste zou zijn), want alleen de songtitels zijn al geinig. Speak English Or Die stamt uit 1985, en bevat 22 nummers.

De meeste nummers zijn gewoon lekkere snelle speed/thrash metal, maar verwacht geen lange nummers, want het langste nummer duurt iets minder dan 2 en halve minuut (Freddy Krueger). Het kortste nummer daarintegen duurt welgeteld 2 hele seconden (Diamonds And Rust (Extended Version)). Van de texten lig je vaak in een deuk, want ze gaan echt nergens over. Zo is Kill Yourself op een hele gekke manier een anti-zelfmoord liedje, al zou je dat uit de text niet kunnen opmaken als je niet weet dat het sarcastisch bedoeld is. What's That Noise is een hoop gerag op gitaren, waarbij iemand klaagt over het geluid. The Ballad Of Jimi Hendrix is het eerste van een aantal ballads wat de band gemaakt heeft (op latere cds staan er nog meer). Het betreft hier een korte ode aan de gitaarlegende, maar nee het is niet wat je zal verwachten. Fist Banging Mania is een van de langere nummers, maar gaat zo snel dat je je afvraagt waar het over gaat want het is amper bij te houden.

Hou je van speed/thrash metal en kan je tegen een goeie dosis humor, dan moet je deze cd in je bezit hebben. Onlangs heeft Steamhammer de cd opnieuw uitgebracht in een duopack, met daarbij ook nog de S.O.D. cd Live At Budokan, voor een heel zacht prijsje.

De tracklisting:
1. March Of The S.O.D.
2. Sargent 'D' & The S.O.D.
3. Kill Yourself
4. Milano Mosh
5. Speak English Or Die
6. United Forces
7. Chromatic Death
8. Pi Alpha Nu
9. Anti-Procrastination Song
10. What's That Noise?
11. Freddy Krueger
12. Milk
13. Pre-Menstrual Princess Blues
14. Pussy Whipped
15. Fist Banging Mania
16. No Turning Back
17. Fuck The Middle East
18. Douche Crew
19. Hey Gordy!
20. The Ballad Of Jimi Hendrix
21. Diamonds And Rust (Extended Version)
22. Ram It Up

Score: 81 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 10 augustus 2001

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

S.O.D. - Speak English Or Die
Reactie van Sargent D op 14-08-2004 om 12:04u
Score: 100 / 100

Zo dit is echt een supervette CD heb hem samen met Live at Budokan,echt prachtig dit

S.O.D. - Speak English Or Die
Reactie van Sargent D op 17-08-2004 om 22:01u

En trouwens de link naar die site van S.O.D. werkt niet!

S.O.D. - Speak English Or Die
Reactie van trooper op 24-08-2004 om 03:08u
Score: 86 / 100

deze cd is inderdaad een klassieker. als S.O.D met de bedoeling van een grap te maken al zo'n goed album kan maken,getuigt dat toch van klasse. het is gewoon een schijf non-stop energie die idd zijn sporen heeft achtergelaten in de metal-,punk en hardcore scene. En aan de live footage te horen moeten de optredens ook spectaculair zijn.de perfecte combinatie van opzwepende trashmetal,punkinvloeden en humor

S.O.D. - Speak English Or Die
Reactie van satyr op 20-11-2006 om 11:57u

ik ken al1 maar de titelsong en die is best wel vet