Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Kingdom Come - Rendered Waters
Jaar van release: 2011
Label: SPV / Steamhammer Records
Kingdom Come - Rendered Waters
Waar de meeste bands na jaren van zwoegen en zweten, met pijn en moeite, een lange weg, etc... eindelijk eens van succes mogen proeven, ging het bij Kingdom Come juist andersom. Meteen was daar een gerenommeerde producer (Bob Rock) aan de zijde van de Duitse/Amerikaanse rockband en het daaropvolgende debuut in 1988 werd platina in de VS. De opvolger In Your Face deed het al iets minder en vrij snel zakte de band, onder leiding van Lenny Wolf, af tot een act die zich tevreden mocht stellen met zaaltjes van 500 man. En tot op heden is dat nog steeds zo.

Lenny Wolf heeft al die jaren echter gewoon zijn ding gedaan en kwam regelmatig met nieuw plaatwerk, veelal ingespeeld door hemzelf. Een man die inmiddels ook vrede heeft met de status van zijn band. Met Rendered Waters grijpt hij terug naar de begindagen, want de cd bevat grotendeels nummers van de allereerste cd's waar de successen mee werden behaald. Het zou kunnen lijken op teren op het verleden. Wolf zegt zelf dat dit niet het geval is, dat de nummers gehoord moeten worden in een modern jasje en dat hij graag laat horen hoe ze vandaag de dag gespeeld worden. Daarom staan er ook geen hits op zoals Get It On of Do You Like It.

Op zich jammer, want ik had ze graag gehoord in opnieuw opgenomen versies. Aan de integriteit van Lenny Wolf twijfel ik toch niet en de nieuwe versies van The Wind en Living Out Of Touch zijn zeer goed te behappen. De oude cd's hadden ook best een prima geluid, maar nu knallen de nummers helemaal. We mogen ook kennismaken met Break Down The Wall, een swingende song uit 1985 van zijn oude band Stone Fury. Daarnaast staan er nog drie nieuwe nummers op het album, die prima naast de groovende klassiekers passen. Lekker cd'tje, alleen had de tracklist best langer gekund.

Tracklist:
1. Can’t Deny
2. The Wind
3. Blue Trees (nieuw nummer)
4. Should I
5. I’ve Been Trying
6. Pushing Hard
7. Seventeen
8. Is It Fair (nieuw nummer)
9. Living Out Of Touch
10. Don’t Remember (nieuw nummer)
11. Break Down The Wall

Score: 80 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 31 maart 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Kingdom Come - Rendered Waters
Reactie van Johnny op 01-04-2011 om 13:14u

Ja, ik kan me het nog goed herinneren. Ik heb toen ook hun debuut cd gekocht vanwege de lovende recenties. Ik vond ze meer een hardere Led Zeppelin cloon. Ik had er ook snel genoeg van. En heb de cd later verkocht aan een cd zaak. Het snelle enthousiastme was ook snel weer verdwenen. Ik zal dan ook wel staan voor de gemiddelde eerste cd koper.

Kingdom Come - Rendered Waters
Reactie van Een Metalfan op 04-04-2011 om 21:08u

Die opvolger heette "In Your Face" :-)

Kingdom Come - Rendered Waters
Reactie van André Smoor op 04-04-2011 om 21:29u

Het enige duits aan de eerste line-up was zanger Lenny Wolff, de rest waren Amerikanen. Ik vond beide platen (nog steeds) goed en vond het ook jammer dat Lenny besloot om de derde plaat bijna geheel zelf in te spelen. Dat is een draak van een plaat en de vierde cd heb ik nog even in bezit gehad, De magie was toen echt verdwenen. Zou het leuker gevonden hebben als de eerste line-up deze plaat had opgenomen, maar ja ..... Ze kende Led Zeppelin zogenaamd niet.

Kingdom Come - Rendered Waters
Reactie van Rene op 04-04-2011 om 21:34u

Jullie hebben gelijk (In Four Face, Duits/Amerikaanse band & dat 3e cd een draak van een plaat is), het is aangepast, bedankt!