Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Ignition Code - Upgraded
Jaar van release: 2010
Label: Eigen beheer

Ignition Code - Upgraded

Om de een of andere reden had ik bij Ignition Code gelijk het gevoel dat ik te maken had met een Italiaanse band. Waarom? Geen idee. Het is niet alsof je in grunts nou echt een accent kunt horen. Toch kreeg ik bij deze twaalf minuten lange demo een Italiaanse vibe mee. Vreemd! Een andere opvallende eigenschap van deze plaat is, in tegenstelling tot de meeste Italiaanse releases, dat deze mij wel bevalt.

Nee, geen wereldplaat, maar voor een eerste demootje is dit zeker een goed begin en, zoals bekend, een goed begin is het halve werk. Als het quintet dit dan combineert met het andere bekende schrijversadvies 'schrijven is schrappen', dan valt er nog een hoop leuks te beleven aan deze band.

Muzikaal gezien tapt Ignition Code uit het metalcorevaatje, en lengt dit aan met een mathdrankje. Die mix bevalt mij meestal wel, maar de verhoudingen zouden in dit geval veel beter kunnen. Bovendien maakt de cleane zang er zo'n goedkoop breezerdrankje van. Het maakt het zo voorspelbaar en mierenzoet. Dit verschijnsel doet zich ook voor als ze, om wat voor reden dan ook, het gaspedaal laten vieren. Nergens voor nodig. Wij willen wodka met een bite! Rammen met die handel.

Gelukkig blijft er op Upgraded genoeg razend red bull ramwerk over. Het heeft een ietwat eenvoudig smaakje, maar drinkt daarmee wel lekker weg. De afdronk is verrassend fris en dat is toch wat bijblijft. Het doet je verlangen naar de volgende mix.

Tracklist:
1. Human B.P.M.
2. Game Gear
3. Wikrokid

Score: 73 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 6 maart 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]