Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Kainam - Demo 2002
Jaar van release: 2002
Label: Eigen beheer
Deze demo werd vorig jaar opgenomen en kan je nu bestellen op de groep hun site. De site is erg vaag en omdat er een persbrief ontbreekt, denk ik dat dit het eerste product is dat deze groep aflevert. De band speelt moderne rock/metal en heeft twee zelfgeschreven songs in Studio Toon opgenomen. De andere vijf tracks zijn liveopnamen van het Dwergpopfestival te Driebergen.

De cd begint met twee rock/metal songs. Vooral 'Head first' is wel catchy en aardig. 'What you want' doet me echter veel te veel aan een nummer van Danzig denken. De zanger haalt in dit nummer echter zeker niet te kwaliteiten van onze kwaadaardige dwerg. Het valt direct op dat de productie niet zo denderend is en dat de nummers ook niet zo heel speciaal zijn. De vijf live songs zijn ook vrij matig. 'Sandman on speed' is 'Enter Sandman' van Metallica gespeeld in twee minuten. Matig gezongen en eigenlijk vrij overbodig. Daarna volgt de live versie van 'What you want' en daarna een Deftones cover (origineel is wel sterker en krachtiger). Daarna volgt een eigen nummer (of toch een cover ook?) getiteld 'Pain' en dan nog maar eens 'Head first'.

Een vrij overbodig demootje dat niet erg overtuigt. Alleen voor vrienden en kennissen van de band geschikt. Deze band heeft zeker nog wel wat kwaliteiten hoor, alleen moet de zanger nog wat extra veel oefenen, en moet de band meer eigen nummers opnemen. Ik wens ze nog veel succes en hopelijk maken ze op hun volgende demo een grote voorsprong voorwaarts. Een leuke song hebben ze al en dat is 'Head first'. Punten geven op deze demo lijkt me niet zo gepast.

Tracklist:
1. Head first
2. What you want
3. Sandman on speed (live)
4. What you want (live)
5. Shove it (My own summer) (live)
6. Pain (live)
7. Head first (live)

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 20 mei 2003

Koop dit album in

Meer Kainam:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een_Metalfan op 20-05-2003 om 16:54u
Score: 100 / 100

Pain is een eigen nummer hoor....

Reactie van Een_Metalfan op 21-05-2003 om 10:08u

Volgens mij, heb ik dit bandje een keer in de Stairway to Heaven in Utrecht gezien en dit was werkelijk waar om te huilen... Maar dat is al een hele tijd geleden...nog niet beter geworden sindsdien????

Reactie van Een_Metalfan op 22-05-2003 om 21:37u

30 Mei staan ze weer in Stairway, probeer het eens.... Ik ga in elk geval wel kijken. Ik heb ze laatst in Soest zien spelen, en klonk best vet!

Reactie van Een_Metalfan op 22-05-2003 om 23:59u

Ze zijn behoorlijk vooruit gegaan sindsdien: meer eigen nummers die zeker de moeite waard zijn. Ik ga ook ff checken 30 mei. Ik heb ook begrepen dat ze binnenkort een echte demo gaan opnemen...volgens mij was dit gewoon een cdtje om de nummers te kunnen evalueren voor henzelf. Mazzel!