Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-01-2021

Hail Of Bullets - On Divine Winds
Jaar van release: 2010
Label: Metal Blade Records
Hail Of Bullets - On Divine Winds
Na het spraakmakende debuut ...Of Frost And War wordt de naam van Hail Of Bullets in eigen land en ver over de grens gehoord, genoemd en geroemd. De band is een begrip geworden, heeft inmiddels zo'n beetje overal al mogen spelen en heeft dit najaar een nieuwe reeks muzikale strijden voor ons in petto. Op On Divine Winds nemen Van Drunen en de zijnen u op excursie naar de Pacifische oorlog, dus veiligheidsriemen vast, oren open en geniet!

Wat Hail Of Bullets betreft, komt het succes de band niet zomaar aanwaaien. Er is weer keihard gewerkt aan de opvolger van een debuut dat moeilijk te overklassen valt. Persoonlijk zou ik ook niet willen zeggen dat On Divine Winds dat ook per sť gedaan heeft. ...Of Frost And War is alleen al uniek door de impact die deze cd heeft gehad. Dat doe je niet zomaar over. Wel was de toon daarmee gezet en On Divine Winds gaat gewoon verder en een kleine 50 minuten lang horen wij Hail Of Bullets zoals we de band willen horen: een bijna hysterische, schorre en toegewijde Van Drunen, diepgaande teksten, een intro met golven, luchtmacht en geschut, uitstekende snerpende en snijdende riffs, een droge en ruwe old school sound, een passende outro en een naargeestige sfeer die door iedere noot wordt gedragen.

Ed Warby en Dan SwanŲ zijn verantwoordelijk voor de productie en de mix, dus het geheel klinkt weer bijhoorlijk vlijmend, wat overigens niet betekent dat de (doorgaans neerslachtige) melodieŽn aan onderdrukking lijden. In tegendeel! Voor iedere muzikale uiting is passende ruimte en een passende verpakking gereserveerd. Wat rauw moet klinken, klinkt rauw, wat slepend moet klinken, klinkt ook slepend en de kilte is ook echt guur.

De dikke drie kwartier muziek vliegen om voor je er erg in hebt, On Divine Winds is bijzonder onderhoudend en meeslepend. Ten opzichte van de voorganger is de cd overigens iets trager, er staan meer mid-tempo nummers op dan brute doorbeukers, maar dat is geenszins een nadeel. Dit tempo past eenmaal beter bij deze nummers. Over alles is nagedacht en moeite noch inzet zijn gespaard, met weer een high quality product als eindresultaat.

Tracklist:
1. The Eve Of Battle
2. Operation Z
3. The Mukden Incident
4. Strategy Of Attrition
5. Full Scale War
6. Guadalcanal
7. On Choral Shores
8. Unsung Heroes
9. Tokyo Napalm Holocaust
10. Kamikaze
11. To Bear The Unbearable

Score: 90 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 11 oktober 2010

Koop dit album in

Meer Hail Of Bullets:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Hail Of Bullets - On Divine Winds
Reactie van Eddie2 op 11-10-2010 om 16:23u
Score: 90 / 100

Heerlijke plaat!!!

Hail Of Bullets - On Divine Winds
Reactie van Marco op 12-10-2010 om 19:18u
Score: 90 / 100

Mee eens , een topper

Hail Of Bullets - On Divine Winds
Reactie van Richard666 op 14-10-2010 om 14:43u
Score: 80 / 100

Wederom een heerlijke Death Metal plaat van deze klasse band.

Hail Of Bullets - On Divine Winds
Reactie van hellendoorn op 15-10-2010 om 21:15u
Score: 90 / 100

superschijf. Het is wel wat de recensie ook zegt: je verwacht veel....en dat krijg je ook. Mijn voorlopige topper is Tokyo Napalm Holocaust.

Hail Of Bullets - On Divine Winds
Reactie van Hendrik op 16-10-2010 om 20:06u
Score: 93 / 100

Sublieme cd. Bijna perfect zou ik zelfs durven zeggen. Heerlijk hoe ze de Old School feel van hun eerste plaat zo kunnen doortrekken. Ook qua sfeer halen ze zeker het niveau van ... Of Frost & War, die op zich al moeilijk te overtreffen was. Dit was zijn 15 euro zeker waard.