Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Aeon - Path Of Fire
Jaar van release: 2010
Label: Metal Blade Records
Aeon - Path Of Fire
Het kwaad roert zich weer in Zweden want de anti-christenen van Aeon hebben weer een razzia ontketend. Na de lichtelijk tegenvallende Rise To Dominate, staat de band weer volledig op de death metal kaart dankzij de verrassend sterke Path Of Fire. Berg uw oortjes, dit is zonder meer een vlammend schijfje!

Ineens weet Aeon de juiste snaar weer te vinden. Path Of Fire is woest en hard, staat bol van uitstekende riffs en kundige loopjes, maar verliest de kracht niet uit het oog. Aeon is in de regel een brute band die niet probeert te imponeren met technisch gepiel, maar vooral het omverblazen als doel heeft.
Het ietwat droge geluid van de voorganger wordt op Path Of Fire verdrongen door een smeuïge, donkere en pakkende variant die veel meer lagen kent en dreiging en sfeer huisvest. Erik Rutan heeft er een episch werkje van gemaakt, waardoor Aeon intens en solide klinkt. Path Of Fire is een duistere krater waarin al het slechte huist en vernietigend vlammenbraaksel produceert.

Tot mijn persoonlijke vreugde is het laatste nummer van de vorige plaat, No One Escapes Us, wel degelijk van invloed geweest op dit nieuwe album. Op Rise To Dominate was dit nummer een buitenbeentje, op Path Of Fire is het merendeel van de muziek van dezelfde sferische noten voorzien. Op Total Kristus Inversus zou een band als Nile jaloers kunnen worden en ook de andere nummers kennen een rijke muzikale vulling, waardoor Path Of Fire absoluut de beste plaat uit de Aeon-reeks is, zelfs ondanks het hoorbaar toenemende Cannibal Corpse-gehalte, vocaal en muzikaal.

Tracklist:
1. Forgiveness Denied
2. Kill Them All
3. Inheritance
4. Abomination To God
5. Total Kristus Inversus
6. Of Fire
7. I Will Burn
8. Suffer The Soul
9. The Sacrament
10. Liar In The Name Of God
11. God Of War

Score: 84 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 20 september 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Aeon - Path Of Fire
Reactie van Midian op 20-09-2010 om 18:57u
Score: 88 / 100

Vette schijf van Aeon Ik vindt deze meer van een Morbid Angel gehalte. Cannibal Corpse mocht willen dat ze zo'n schijf hadden

Aeon - Path Of Fire
Reactie van Jellhammer op 21-09-2010 om 15:30u
Score: 90 / 100

Ik hoor er vooral Deicide in terug. Maar ook zeker Cannibal Corpse. En ongetwijfeld Morbid Angel. Vooral in de tragere passages.

Ik vind dit zeker een geweldige plaat die al een aantal maandjes zijn rondjes maakt hierzo. Nu hun nog een live aan het werk zien.