Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Stone Sour - Audio Secrecy
Jaar van release: 2010
Label: Roadrunner Records
Stone Sour - Audio Secrecy
Ondanks de lovende kritieken op het album Come What(ever) May, lijkt Stone Sour zich nog altijd niet los te kunnen rukken van Slipknot. Natuurlijk is de vergelijking snel gemaakt door de aanwezigheid van zanger Corey Taylor en gitarist Jim Root, maar dan houdt deze ook al snel op. Allicht kan de band met het nieuwste werkstuk zich opnieuw op de kaart zetten, waardoor die vergelijking eindelijk op zal houden.

Audio Secrecy is de langverwachte opvolger van het uitmuntende Come What(ever) May. Deze plaat ontving al veel lovende kritieken en daarom zou het logisch zijn dat dit nieuwe werk ook volledig in het verlengde zou liggen van haar opvolger. Dat is echter niet zo. Dit album voelt flink wat gelikter en radiovriendelijker aan, maar desondanks is het een verzameling van prima gecomponeerde tracks. Minpunt is dat het gif er wel voor het grootste deel uit is ten opzichte van het vorige album en er meer ruimte is gecreëerd voor een breed scala aan (semi-)ballads.

Maar zijn die ballads dan ook slecht? Nee, allerminst. Corey Taylor toont andermaal aan dat zijn vocale kwaliteiten niet alleen bij geschreeuw liggen. Hoewel de tracks af en toe cheesy overkomen, houdt Taylor de boel bij elkaar met een krachtige rockstem. Dit komt goed naar boven in Miracles en Pieces. Overigens geldt dit niet voor alles. Zo komt bijvoorbeeld Dying wel over als een erg slap nummer.

Er staat ook nog een aardig handvol rockers op deze plaat, waaronder de twee hoogtepunten van de plaat: Mission Statement en The Bitter End, waardoor het tempo van de plaat iets opgevoerd wordt. Dat is wel prettig, want over de gehele lengte heeft het album wel wat peper nodig. Hierdoor blijft de continuïteit van deze plaat gewaarborgd.

Stone Sour levert met Audio Secrecy een prima en degelijke plaat af. Het kan echter bij verre niet tippen aan Come What(ever) May en had er gerust wat meer gif in gemogen. Wel is de tijd aangebroken dat we de band definitief los gaan zien van Slipknot, want met dit album bewijzen ze dat ook prima te kunnen gedijen zonder de schaduw van het gemaskerde gezelschap over hun heen.

Tracklist:
1. Audio Secrecy
2. Mission Statement
3. Digital (Did You Tell)
4. Say You'll Haunt Me
5. Dying
6. Let's Be Honest
7. Unfinished
8. Hesitate
9. Nylon 6/6
10. Miracles
11. Pieces
12. The Bitter End
13. Imperfect
14. Threadbare

Score: 73 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 17 september 2010

Koop dit album in

Meer Stone Sour:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Stone Sour - Audio Secrecy
Reactie van enchant op 17-09-2010 om 10:40u
Score: 68 / 100

Gelikter is inderdaad wel het juiste woord. Tegenvaller.

Stone Sour - Audio Secrecy
Reactie van Damien op 17-09-2010 om 10:55u
Score: 75 / 100

Toch Jammer dat wanneer dit soort "mainstreammetal" bands doorkrijgen dat ze voor een groot publiek kunnen spelen, ze altijd nog net wat mainstreamer worden.. Nickelback is een mooi voorbeeld.

Desondanks, een redelijke cd

Stone Sour - Audio Secrecy
Reactie van pos op 17-09-2010 om 12:05u
Score: 85 / 100

Dit is gewoon een hele goeie rockplaat die mijns inziens een te laag cijfer krijgt. Het lijkt er wel op dat radiovriendelijke muziek per definitie strafpunten krijgt.

Stone Sour - Audio Secrecy
Reactie van TheForgotten op 17-09-2010 om 12:48u
Score: 80 / 100

Een leuk album, maar helaas hebben ze er teveel ballads op gezet. Ze hadden er van mij wel één mogen verwisselen met een wat harder bonusnummer van de limited edition.

Stone Sour - Audio Secrecy
Reactie van hans op 17-09-2010 om 14:22u
Score: 65 / 100

Erge tegenvaller, veel te soft, live deden ze Mission statement, Digital en The Bitter end, dat zijn dan ook bijna alle harde nr's. Vind ook de laatste sinlge en Nylon 6/6 wel goed, maar bijvoorbeeld Dying is echt tenenkrommend slecht.
Corey red sommige nr's nog met zijn stem, maar bijna alles is op dezelfde manier ingezongen en weinig geschreeuw en tempowisseilngen, en daar zoek ik wel naar met Corey.

Stone Sour - Audio Secrecy
Reactie van peetn op 17-09-2010 om 17:08u
Score: 70 / 100

veel meer van verwacht,had echt gedacht dat de opvolger een stuk beter zou zijn,come..vond ik de max,dit is een gemiste kans

Stone Sour - Audio Secrecy
Reactie van Gemini op 17-09-2010 om 18:48u
Score: 75 / 100

Dit album knalt minder dan de voorgangers, beetje jammer. Het is zeker niet slecht, maar niet de knaller die ik verwacht had.
Ik word er wel een beetje moe van dat met name recensenten steeds Slipknot erbij halen als het om Stone Sour gaat...'Stone Sour lijkt zich nog steeds niet te kunnen losrukken van Slipknot'. Hoezo dan? Vanwege de aanwezigheid van Taylor en Root? Het stemgeluid? Een zanger kan niet op het ene album klinken als Tom Araya en op het andere als James Labrie;-)

Stone Sour - Audio Secrecy
Reactie van Matthijs op 17-09-2010 om 18:59u

@Gemini: Die zin gaat juist over dat Stone Sour zo vaak nog direct wordt gelinkt aan Slipknot, en dat het eens moet veranderen. Het gaat om het algehele beeld namelijk.

Stone Sour - Audio Secrecy
Reactie van J op 17-09-2010 om 19:38u

@damien Helemaal mee eens. De nummers waar Nickelback lekker doorstampt zijn wat mij betreft prima te verteren, zelfs een dubbel bass riedeltje is te ontdekken hier en daar.

Stone Sour - Audio Secrecy
Reactie van Een Metalfan op 17-09-2010 om 20:45u

@ Gemini: hoe je het ook wendt of keert, Stone Sour zal altijd vergeleken worden met Slipknot, vanwege de nadrukkelijke aanwezigheid van twee slipknot leden.

Stone Sour - Audio Secrecy
Reactie van sick mental fuck op 18-09-2010 om 01:39u
Score: 85 / 100

Gek... ik vind Dying juist een van de betere nummers. Deel de kritiek wel dat het pittiger had gemogen.

Stone Sour - Audio Secrecy
Reactie van pos op 18-09-2010 om 09:45u

Prima liedje inderdaad Dying. Zal wel te weinig in geschreeuw worden volgens velen.

Stone Sour - Audio Secrecy
Reactie van Zoete Jezus van 't Kruis op 20-09-2010 om 17:25u
Score: 85 / 100

Een van de voornaamste redenen waarom Stone Sour nog steeds elke keer met Slipknot in verband gebracht wordt, is simpelweg omdat de media het nodig vinden om dit in elke recensie en bij elk interview met de band te vermelden. Op muzikaal gebied waren er al langer duidelijk hoorbare verschillen tussen beide bands. Toegegeven, op de meest recente CD van Slipknot staan er ook enkele tracks die op hun beurt weer verdacht veel doen denken aan Stone Sour (bijv. 'Snuff'). Ik verwacht niet dat Stone Sour zich ooit helemaal zal kunnen ontdoen van de link met Slipknot aangezien Corey bij beide bands frontman is en dus te duidelijk aanwezig is om vergelijkingen uit de weg te gaan.

Verder is 'Audio Secrecy' een erg gelikte en radiovriendelijke plaat geworden, maar de songs steken naar mijn mening wel erg sterk in elkaar. Er staat vrijwel geen opvulmateriaal op, dus dat is mooi. Hopelijk wordt de volgende plaat wel weer iets steviger, maar eerlijk gezegd heb ik er een beetje hard hoofd in...

Stone Sour - Audio Secrecy
Reactie van handsomedick op 21-09-2010 om 16:36u
Score: 95 / 100

Wat zijn we allemaal negatief!
Dit is het best album van Stone Sour tot nu toe.

Stone Sour - Audio Secrecy
Reactie van pdf op 23-09-2010 om 11:49u
Score: 72 / 100

De vergelijking met Slipknot vond ik altijd al vergezocht en wordt idd vooral door de media gedaan. Men kan zich niet losrukken van Slipknot staat er en in de laatste zin dat we de band eindelijk los kunnen gaan zien van Slipknot, aangezien ze prima kunnen gedijen etc. etc. Volgens mij konden ze dat met de vorige albums ook al. In de hele recencie wordt verder op muzikaal gebied geen enkele vergelijking gemaakt met Slipknot dus waarom verwijs je er dan naar? Bij andere projecten waar mensen van meerdere bands inzitten lees ik m.i. ook (bijna) geen verwijzingen/vergelijkingen...En van solo-albums van bv. James Labrie, Rob Halford of Warrel Dane wordt DT, Judas Priest of Nevermore ook niet genoemd toch? Beoordeel Stone Sour gewoon inhoudelijk en zonder vergelijkingen zou ik zeggen...

Stone Sour - Audio Secrecy
Reactie van Jeremy op 24-09-2010 om 14:51u
Score: 68 / 100


Ik onderschrijf wat in een eerder comment is gezegd dat er wat geruild had mogen worden met de bonustracks. Verruil een dying met hate not gone en verwijder imperfect en hesitate.
Miracles is voor mij met zijn eerie gitaargeluid de enige rustige track die een plek op het album verdient.
De stevige nummers zijn in vergelijking met de overdaad aan door Corey Taylor geschreven lovesongs een verademing. Echter door de enorme lading aan gitaartracks verliezen ze aan dynamiek waardoor een wat modderig geluid overblijft.
Threadbare is een fantastisch resumerend metafoor voor de gehele cd. Een wat rommelig geheel van (te) softe gedeeltes en daarnaast volop gitaar en drumgeweld waar veel potentie in zit als de drang naar perfectie niet zo was nagejaagd.
Audio Secrecy is een oververzadigde plaat die alles doet wat Taylor heeft aangekondigd, hij stelt teleur en tevreden. Hij irriteert en laat genieten.

Stone Sour - Audio Secrecy
Reactie van Qweasel op 10-11-2010 om 00:07u
Score: 9 / 100

"Anna" blijft goed!