Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

  17 februari:
 • Decapitated, Black Tongue, Archspire en Inferi
 • Inhumate, Teethgrinder en Distaste
Kalender
Vandaag jarig:
 • Adam "Desecrator" Malinowski (Behemoth) - 45
 • Alex Varkatzas (Atreyu) - 40
 • Antero Manninen (Apocalyptica) - 49
 • Erlend Hjelvik (Kvelertak) - 37
 • Igor Leiva Benavides (Poema Arcanus) - 47
 • Jussi Rautio (Battlelore) - 44
 • Kai Hansen (Gamma Ray) - 59
 • Matthieu Plana (Heavenly) - 44
 • Mauricio Nader (Six Magics) - 41
 • Sami Lopakka (Sentenced) - 47
 • Simone Simons (Epica) - 37
 • Steve Asheim (Deicide) - 52
Review

Inherit Disease - Visceral Transcendence
Jaar van release: 2010
Label: Unique Leader Records
Inherit Disease - Visceral Transcendence
Zodra het eerste nummer Vessel Of Inhumanity begon, veerde ik meteen op uit mijn stoel: hoera, een band die de intensiteit en gestoordheid van Cephalic Carnage kan evenaren! Helaas duurde de euforie niet lang. Slechts de eerste twintig seconden van Visceral Transcendence, de tweede langspeler van het Amerikaanse Inherit Disease, zijn de moeite waard.

Zodra de zanger namelijk begint te zingen, verandert het hele gevoel van de plaat en wat volgt zijn dertig minuten standaard technische deathmetal met grindcore invloeden. Zanger Obie Flett klinkt als een gorgelend afvoerputje dat nodig eens wat gootsteenontstopper nodig heeft. Waar dat bij sommige zangers een positief punt kan zijn, is dat bij Obie niet het geval. Alle zanglijnen klinken als eenheidsworst, want gorgelen is het enige wat deze zanger kan. Daar komt nog eens bij dat de zang behoorlijk hard in de productie zit en dan wordt het lastig om ergens anders op te letten. Volgens het hoesje doen er ook gastzangers mee, maar die heb ik niet kunnen ontdekken.

Maar goed, laten ik eens proberen om voorbij de zang te luisteren of de rest van de plaat wel de moeite waard is, de eerste paar maten waren immers wel interessant? Maar helaas, ook op dit vlak stelt deze plaat teleur. De band probeert het wel door middel van breaks en tempowisselingen, maar alles lijkt uit dezelfde staccato riffs te bestaan en de breaks zijn ook voornamelijk herhalingsoefeningen. De drums staan erg zacht in de mix en bovendien klinkt de snare drum erg hol en blikkerig.

Al met al blijven dan alleen de twintig seconden van het begin en de mooie, bijna Gigeriaanse hoes van de cd over, maar dat is niet genoeg om een voldoende te scoren. Ben je verstokt fan van een band als Inhume, dan zou je hier misschien nog enige muzikale bevrediging uit kunnen halen, maar de rest van ons kan deze cd prima laten liggen.

Tracklist:
1. Vessel Of Inhumanity
2. Sentient Horror
3. Beyond the Tyranny Of Entropy
4. Hivemind
5. Birth Of the Artilect
6. Digital Rapture
7. Dark Facets Of Self Indulgence
8. Profilic Dominance
9. Nanoscourge
10. Maelstrom Of Vindictive Torment

Score: 50 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 7 september 2010

Inherit Disease - Visceral Transcendence
Reactie van Narrative op 08-09-2010 om 14:14u
Score: 85 / 100

Wat een schande, deze review.

Blijkbaar heeft de reviewer totaal geen kaas gegeten van Death metal in het algemeen en specifiek het underground curcuit. Zijn opvattingen over de productie en de zang vallen niet echt samen met de huidige opvattingen in dit genre. En de conclusie is natuurlijk helemaal om te janken aangezien Inhume hier helemaaaal niks mee heeft uit te staan.

Inherit Disease bied ons met deze 2e full length een portie goed gedoseerde death metal waarbij er genoeg technisch vernuft om de hoek komt kijken om de aandacht er bij te houden, en bruut genoeg om de beuk liefhebber te vriend te houden. De productie geeft ruimte aan alle instrumenten waarbij zeker de bass en gitaren als positief aspect worden aangemerkt. De drummer bied een stevige basis en de stevige snare en bassdrum zorgen ervoor dat de structuur van de nummers overeind blijft.

Gelukkig heeft Jon Zig alleen het logo ontworpen (zijn laaste prenten zijn ver van orgineel en interessant) en heeft Yang Guang getekent voor het artwork. Dit ziet er prachtig uit en geeft gelijk een vette sfeer aan dit album mee.

Mocht je nou nog niet overtuigt zijn dan moet je toch echt de myspace gaan bezoeken, hier staan 4 nummers van deze plaat op. In elk geval zal elke death metal liefhebber dit album kunnen luisteren met een vette grijns op z'n/haar kop en het hoofdje flink op en neer laten gaan.

Inherit Disease - Visceral Transcendence
Reactie van Hendrik op 09-09-2010 om 18:34u
Score: 75 / 100

Ik ben het evenmin eens met deze review. Visceral Transcendence is best een aardige cd en de nummers vind ik persoonlijk verre van saai. Over de zang moet ik hem echt wel gelijk geven. Ik ben zelf grote fan van gorgelende zang maar hier wordt het na een tijdje toch een beetje vervelend (geef mij maar Embryonic Depravity of Severe Torture) en zoals vermeld staat de zang inderdaad te luid in de mix wat best wel enerverend kan zijn. Afgezien daarvan is de nieuwe Inherit Disease echt wel goed.

Inherit Disease - Visceral Transcendence
Reactie van MetalJan op 10-09-2010 om 17:30u

Nou, ik heb de nieuwe nummers op hun myspace geluisterd en ik moet zeggen dat het me ook niet veel doet. Ik vind het geheel gewoon saai klinken, terwijl ik toch wel vaak deathmetal luister.

Inherit Disease - Visceral Transcendence
Reactie van Jellhammer op 16-09-2010 om 19:16u
Score: 9 / 100

Ook ik kan het inderdaad niet eens zijn met de review. Ik persoonlijk vind dit album juist een verademing tussen al dat super technische en super snelle werk wat tegenwoordig veel uitkomt. Niks mis mee maar een album als dit is dan zeker wel eens welkom. De zang valt veel over te zeggen, maar smaken verschillen nou een maal. Wat de een leuk vind, vind de ander weer niks. Met de muziek precies het zelfde. Maar om dan dit album als saai te bestempelen gaat mij te ver. De riffs zijn juist interessant en afwisselend. En als je album vergelijkt met een band als insidious Disease die onlangs hun debuut uitbracht, vind ik dit vele malen interessanter en veel boeiender. Maar die word dan overal weer geprezen hoe goed die wel weer niet is. Terwijl muzikaal gezien dit album gewoon veel beter is. En die vergelijking met Inhume klopt zeker niet, hoe kan je zo'n band nou vergelijken met Inherit Disease. Wat een wereld van verschil. Maar nogmaals smaken verschillen, en dit blijft maar een mening van 1 persoon, dus laat je je daar niet door afleiden en geef dit album eens een kans.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.