Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

Glyder - Yesterday, Today & Tomorrow
Jaar van release: 2010
Label: SPV / Steamhammer Records
Glyder - Yesterday, Today & Tomorrow
De infosheet voor de nieuwe cd van Glyder staat vol met grote namen waar de band in het verleden mee heeft gespeeld, waaruit blijkt dat de band er maar wat trots op is. Metallica, Y&T, Thin Lizzy, Dio... het zijn slechts enkele van de gelukkigen die in het na-programma van deze Ierse band mochten aantreden. Inmiddels zijn er dus veel mensen die de band gewild of ongewild hebben zien optreden. Nu heeft Glyder zijn derde album Yesterday, Today & Tomorrow uitgebracht en moet blijken of men de vruchten kan plukken na zoveel exposure.

Glyder heeft veel weg van Thin Lizzy, met moderne invloeden van hedendaagse bands als Coldplay. Hierdoor heeft Glyder een mooi eigen geluidje te pakken. Het enige echt klassiek klinkende nummer is Knockout, bijna een herbewerking van Lizzy's Jailbreak. Zanger Tony Cullen is geen hoogvlieger en zingt als een ongeïnspireerde Phill Lynnot. Je wordt er zelf haast lui van.

Het album rockt lekker door, steekt goed in elkaar en blijft tot het einde boeien. Er wordt duidelijk vakmanschap getoond. Het is echt jammer dat de zang het plaatje niet compleet maakt. Een mooi extraatje is dat Y&T's Dave Meniketti de solo verzorgt in het titelnummer.

Tracklist:
1. That Line
2. Knockout
3. Jack Strong
4. Innocent Eyes
5. Make A Change
6. Back To The Water
7. The Bitter End
8. One Of Us
9. Always The Loser
10. Yesterday, Today And Tomorrow
11. Time To Fly (Bonus Track)
12. All You've Done (Bonus Track)
13. Elverstown (Bonus Track)

Score: 80 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 25 augustus 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]