Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Astral Travellers - The Truth Beyond
Jaar van release: 2009
Label: Eigen beheer
Astral Travellers - The Truth Beyond
En van de meest conservatieve metalheads uit de redactie die progressieve muziek gaat bespreken. Dat kan eigenlijk alleen maar fout gaan. Toch wil ik deze uitdaging niet uit de weg gaan, en daarom is het Eindhovense Astral Travellers uitverkoren als slachtoffer. The Truth Beyond is weliswaar al een tijdje uit, maar gelukkig zijn we niet te beroerd om lokaal talent een kans te geven.

Het album telt slechts vijf nummers, maar ze duren minimaal zeven minuten. Er is dus meer dat genoeg ruimte om te experimenteren en dat zorgt ervoor er meer dan genoeg boeiende momenten zijn. Alle muzikanten komen ruim aan bod en de variatie in tempo, melodie en dynamiek is enorm. Hier en daar komen lekkere metalriffs voorbij, maar over het algemeen is deze muziek vooral progrock. De eerste drie songs zijn mijns inziens de beste, omdat ze door de afwisseling heerlijk spannend klinken.

Jammer genoeg is de productie te iel. Helaas een veel voorkomend euvel wanneer albums in eigen beheer worden opgenomen. Ook de stem van Gerben van Oosterhout kan me regelmatig niet volledig bekoren. Op een of andere manier sluit die niet altijd goed aan op de muziek. Als ik de plus- en minpunten op elkaar optel, dan kom ik tot de conclusie dat The Truth Beyond een sterk album is, dat niet snel zal vervelen. Is mijn persoonlijke missie geslaagd? Dat mogen jullie beslissen. Ik kijk in ieder geval met plezier uit naar hun volgende plaat.

Tracklist:
1. Gather Around
2. Higher
3. Whole Damnation
4. As She Goes Down
5. Dance Of Death

Score: 80 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 31 juli 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]