Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Imbalance - Period Three Implies Chaos
Jaar van release: 2010
Label: Eigen beheer
Imbalance - Period Three Implies Chaos
Langzaamaan word ik een beetje moe van de trend om je band als thrash metal te bestempelen, terwijl iedere gek van mijlen ver kan horen dat het (melo)death is. Geloof me dat ik niet de enige thrashreviewer ben die er zo over denkt. Zo ook het Noorse Imbalance dat op wat thrashriffjes na gewoon death metal speelt. Overigens doet deze band haar naam op het debuut behoorlijk eer aan, terwijl een goede balans toch echt noodzakelijk is voor een sterk album.

Om daar op voort te borduren zou ik al willen zeggen dat de titel van dit debuutalbum eerder op deze eerste periode slaat. De heren van Imbalance doen hun best om de muziek interessant te maken door plotselinge breaks en tegendraadse ritmes, maar het idee komt nauwelijks uit de verf en oogt erg chaotisch. De elektronische bliepjes die af en toe opduiken veranderen daar niks aan.

De stem van Harald is erg standaard en het aantal interessante momenten zijn op n hand te tellen. Het probleem is dat het maar voortraast. Niets blijft hangen en de interesse van de gemiddelde metalfan is dan allang. Het geheel is gewoon saai. De eigen productie is prima, maar verandert weinig aan het resultaat. Het artwork ziet er vreselijk goedkoop uit. Misschien een verwijzing naar de koopjesbakken waar dit album over niet al te lange tijd staat te pronken.

Tracklist:
1. Dies Irae
2. Period Three Implies Chaos
3. Hemisphere Of Blood
4. Hellfire
5. On Your Kness
6. Like from an Open Wound
7. A Furore Normannorum Libera Nos Domine (Part 1)
8. Deprivation
9. Burial Of Consciousness
10. Bestial By Nature
11. Ease Your Pain

Score: 50 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 8 juli 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van s4 op 13-07-2010 om 22:54u
Score: 77 / 100

Persoonlijk ben ik niet zo'n Thrashmelodeathofwatdanook-liefhebber. Toch luister ik altijd met veel plezier naar deze cd, die ik gescoord heb bij n van hun optredens (welke overigens zeer de moeite waard was!).
De plaat is zo voorbij en aan het einde vraag je je af wat je nu eigenlijk beluistert heb. Daarom mijn advies: gewoon nog een keer luisteren. Zo ben ik dit album steeds meer gaan waarderen.

De riffs zijn lekker rechttoe-rechtaan en in combinatie met de voortrazende drums nodigt het geheel beslist uit tot haarzwaaien. Het rauwe gebrul van Harald maakt het geheel compleet.

Als je dit album ooit nog eens tegenkomt in de koopjesbakken: meenemen! Je zult er geen spijt van hebben.