Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Pro-Pain - Absolute Power
Jaar van release: 2010
Label: AFM Records
Pro-Pain - Absolute Power
De verkiezingen staan weer voor de deur. Je kunt er haast niet omheen. De media zorgt voor een overdosis aan non-informatie omtrent alle politieke partijen en de eventuele op handen zijnde coalities. Gelukkig is het bijna voorbij en kan het land binnenkort weer worden bestuurd.

Maar toch wil ik op de valreep met name alle zwevende kiezers (en dat zijn er nogal wat) even wijzen op de nieuwe verkiezingscampagne Absolute Power van Pro-Pain. Absolute Power is de opvolger van de verrassende vorige campagne No End In Sight uit 2008.

Pro-Pain is van oudsher een conservatieve partij met een zeer uitgesproken mening. Zoals U vast wel weet wordt het programma van Pro-Pain altijd geschreven in de vorm van strijdliederen. Pro-Pain laat gemiddeld om de twee jaar een nieuw programma op de mensheid los. Deze programma's stellen nooit teleur en bevatten altijd duidelijke, agressieve, kwalitatieve en energieke strijdliederen.

Wederom weet zanger en partijleider Gary Meskil me enorm te verrassen. Tijdens de vorige campagne besloot Pro-Pain opeens een sprong naar het midden te doen en zocht men aansluiting bij de melodieuzere kant van de politiek. Dit pakte overigens zeer succesvol uit. Er is echter begin 2010 een vertrouwensbreuk opgetreden tussen Pro-Pain en het middenkader. Agressie lijkt wederom een breekpunt te zijn geworden voor Pro-Pain en de melodie heeft aan prioriteit verloren. Strijdliederen als Road To Knowhere, Divided We Stand en Destroy The Enemy laten er geen gras over groeien. Er moet wat veranderen in de wereld en Pro-Pain wil U daarop wijzen. Deze boodschap wordt met zoveel kracht gebracht dat Job, Geert, Jan Peter en Mark hier nog een puntje aan kunnen zuigen.

Het meest verrassende aan Absolute Power is dat Pro-Pain wederom nieuwe elementen aan haar programma heeft toegevoegd. Geen oude koeien zoals economie, integratie of de zorg. Nee, ditmaal introduceert Pro-Pain de blastbeat en invloeden uit de death metal. Zo lijkt het wel alsof Pro-Pain een samenwerkingsverband heeft gesloten met Morbid Angel. Dit hoor je met name op het laatste geweldige nummer Hate Coalition. Ik wist niet wat me overkwam toen ik dit voor het eerst hoorde. Wat verfrissend. Dat noem ik pas je nek uitsteken, als je na al die jaren toch je repertoire weet te vernieuwen. Want het was natuurlijk veel eenvoudiger geweest om er maar weer een standaardcampagne tegenaan te gooien. Nee, deze klasbakken durven te doen wat ze willen en hebben wederom een meesterwerk vereeuwigd.

Dus als je voor Absolute Power wil gaan, dan moet je kiezen voor Pro-Pain. Daar kan geen stemwijzer tegenop. Verplichte kost!

Tracklist:
1. Unrestrained
2. Destroy The Enemy
3. Stand My Ground
4. Road To Nowhere
5. AWOL
6. Hell On Earth
7. Divided We Stand
8. Gone Rogue (I Apologize)
9. Rise Of The Antichrist
10. Hate Coalition

Score: 90 / 100

Reviewer: Ard
Toegevoegd: 9 juni 2010

Koop dit album in

Meer Pro-Pain:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van barry op 09-06-2010 om 15:56u
Score: 9 / 100

top review, blijft toch een klasse band dat Pro Pain. gaaf!!!

Reactie van Helaas maar waar op 09-06-2010 om 20:22u
Score: 4 / 100

Act of God, Round 6 , Shreds of dignity Dat waren toch echt de top jaren. Daarna is het allemaal wat ingekakt, jammer jammer jammer. Ook deze cd brengt daar geen verandering in.

Reactie van Een Metalfan op 10-06-2010 om 13:02u

ik deel de mening hierboven :)

Reactie van Billy op 11-06-2010 om 23:01u

Ik vind de review vooral erg kinderachtig

Reactie van Marco op 16-12-2010 om 19:55u
Score: 90 / 100

Luister nog eens goed naar deze cd hij is toch echt wel de moeite waard. Ik zou eigenlijk zeggen VET, VET Supervet .