Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Molestor - Support The Death Penalty
Jaar van release: 2002
Label: eigen beheer
Tering Jantje! Even vroeg ik mijzelf af of ik niet per ongeluk een schijf van één of andere amerikaanse death metal band in de cd-speler had gedrukt, maar nee. Nadat de live-reputatie behoorlijk is opgekrikt, heeft Molestor ook het geluid van hun debuutalbum "Caged Hate" een behoorlijke schop voorwaarts gegeven.

In ruim 15 minuten worden er vier snelle, messcherpe composities doorgejaagd die er gewoonweg staan. Snel golvende melodieën worden afgewisseld met hakkende riffs. De grunt is op deze promo cd veel afwisselender en wordt daarbij nog eens ondersteund door een schelle krijs. De gitaarsolo's haperen niet meer en de snaredrum stuitert er lekker op los. Eén ding mis ik nog op deze cd: de vaste outro van de band in de vorm van Bassie en Adriaans' "Hallo vriendjes en vriendinnetjes…"

Het hoesje is een beetje simpel, maar met het opgepoetste logo zeer effectief. Het gaat hier immers om een promo cd. Uitspraak inzake deze moordplaat: schuldig, heel erg schuldig! Ik ben persoonlijk heel erg benieuwd waar deze jongens uitkomen in vergelijking met nationale grootheden als Severe Torture en Houwitser. Hoe je deze death metal release (goedkoop) in huis kunt halen lees je op www.molestor.com.

Tracklist:
1. Point Blank
2. I Own You
3. Serephan Slaughter
4. Random Select

Reviewer: Tonger
Toegevoegd: 23 april 2003

Meer Molestor:

[ Terug naar de Album Reviews ]