Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Last Fear - Main Course Bitch
Jaar van release: 2009
Label: Eigen beheer
Last Fear - Main Course Bitch
De laatste tekenen van leven van de Purmerendse band Last Fear waren uit 2003, dus vond de band het weer tijd worden om wat van zich te laten horen. Ik kende Last Fear nog niet, maar Main Course Bitch is kennelijk hun derde wapenfeit in tien jaar tijd. Het begeleidend schrijven klinkt bijna verontschuldigend voor het feit dat het ‘slechts’ oefenruimteopnames zijn. Nou jongens, ik heb studioplaten van andere bands gehoord die aanzienlijk slechter klonken!

Last Fear schotelt ons in een kwartier tijd drie lekkere deathnummers voor die met een aangenaam hardcoresausje geserveerd worden. Na deze drie nummers wilde ik absoluut meer horen, dus deze EP is eigenlijk te kort. Het geheel klinkt als een eenheid en de nummers zitten leuk in elkaar, al zitten er hier en daar stukken tussen die iets ingekort hadden kunnen worden, en dan met name de gitaarsolo’s die niets toevoegen aan de muziek. De zangers vullen elkaar prima aan en zijn goed op elkaar ingespeeld.

Qua productie hoeven de mannen zich niet te schamen, zeker als deze opnames uit een oefenruimte komen. De drums klinken wat blikkerig, maar dat is eigenlijk het enige wat mij opviel. Al met al zou het geluid wat beter gaan klinken als er iets meer scherpe kantjes aan zouden zitten: de algehele productie klinkt wat braaf.

Deze EP is gratis te downloaden van hun website, maar voor slechts vijf euro krijg je de “Limited edition tafelkleed-sleeve” er bij, welke er uitermate leuk uitziet. Kopen dus!

Tracklist:
1. Main Course Bitch
2. Intoxicated Seperation
3. Refridgesplator

Score: 77 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 26 april 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Narrative op 27-04-2010 om 14:42u

Verassend om te zien dat ze er nog zijn. De vorige was een prima schijfje met goede productie maar blijkbaar is de band toch te weinig actief geweest met optredens om een blijvende indruk achter te laten.