Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Armagedda - Volkermord - The Appearance
Jaar van release: 2010
Label: Nordvis Produktion
Armagedda - Volkermord - The Appearance
Dit Zweedse Armagedda is zo'n zes jaar geleden te ruste gelegd, maar desondanks blijft de interesse in deze band onverminderd groot. De underground black metalliefhebber die al wat jaartjes meegaat zal zonder twijfel weten dat het oude materiaal van de band bijna niet te krijgen is en voor flinke bedragen bij eBay over de digitale toonbank gaan. De recente re-releases van de drie studioalbums gaan hand in hand met deze "nieuwe" release van het oude demowerk.

Echter is dit zeker geen onzinnige release aangezien deze enige demo tot het beste materiaal behoort dat dit Zweedse duo ooit voortbracht. Enkele tracks van de in sommige kringen legendarisch genoemde demo stonden al wel op de in 2007 verschenen compilatie 'Echoes In Eternity' maar wordt nu voor het eerst in zijn volledigheid uitgebracht. Ook zijn er nog enkele nummers uit de oefenruimte en wat 'unreleased tracks' toegevoegd, dit is al voldoende om deze CD aan te schaffen.

Zoals gezegd vallen de nummers van Volkermord onder het beste materiaal dat de band ooit schreef. Wel is nog duidelijk te horen dat de band op zoek is naar het definitieve geluid dat ze pas op het laatste album Ond Spiritism vonden. Niet alleen de songs zelf zijn primitiever, ook de productie valt in het niet bij het latere werk, maar het geheel doet zeker niet veel onder voor de rest van discografie. Net als veel van het vroegere werk doet het geheel veel aan Darkthrone denken ten tijde van A Blaze In The Northern Sky en Transylvanian Hunger. Van het veel volwassener geluid op het laatste album, Ond Spiritism, valt hier nog weinig te horen; critici die vonden dat dat al geen echt Armagedda album meer was kunnen hiermee hun hart ophalen.

De kwaliteit van de opnames van de twee rehearsaltracks uit 2001 zijn ook verrassend goed en vallen precies in de lijn van de oude demonummers. Endless Fields Of Sorrow kwamen we ook al tegen op de B-kant van de In Blackest Ruin 10" EP uit 2004. Slechter van kwaliteit zijn wel de laatste twee unreleased tracks van een rehearsal van een onbekend tijdstip. Deze nummers zijn wel van eenzelfde laken een pak maar klinken beduidend doffer. Toch maken deze laatste twee nummers alleen al de aanschaf van deze CD een noodzaak.

Wel jammer is de magere verpakking van de CD, een enkel blaadje als boekje is toch wel wat karig in deze tijd. Iets meer aandacht voor het uiterlijk had deze CD een nog hoger punt opgeleverd. Muzikaal is dit in ieder geval een prima release en een must voor de liefhebber van het typische Zweedse black metal geluid van de jaren '00.

Tracklist:
1. Voices of Death (Intro)
2. Dödsnatten
3. Volkermord Pt I
4. Volkermord Pt II
5. Mordinstinkt
6. Kristi Barn
7. Dräparfärd
8. Find Strength Through Satan's Power
9. Endless Fields of Sorrow
10. Oändligt Fruktbar Mystik
11. Dimvålnander

Score: 83 / 100

Reviewer: Felix
Toegevoegd: 7 april 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Armagedda - Volkermord - The Appearance
Reactie van Fred op 07-04-2010 om 17:01u
Score: 100 / 100

Kijk, dit is een interessante release...
Gave black metal...