Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-02-2021

Armagedda - Echoes In Eternity
Jaar van release: 2007
Label: Agonia Records

Armagedda - Echoes In Eternity

Armagedda is dood. Na de release van Ond Spiritism besloot dit Zweedse duo er een punt achter te zetten, omdat ze alles bereikt hadden wat ze wilden met deze band. Hoewel Ond Spiritism een einde betekende, groeide er ook iets nieuws in de schaduw van Ond Spiritism. Wat dat is houdt A voor zich, maar Graav zal er geen deel van uitmaken. Hij is een andere weg ingeslagen. Armagedda mag dan wel dood zijn, maar Agonia Records heeft dit jaar een compilatie uitgebracht waarop enkele hoogtepunten uit Armagedda’s oeuvre nog eenmaal de revue passeren.

Echoes In Eternity telt zeventien van Armagedda’s werkjes, van hun eerste demo Volkermord tot aan hun laatste album Ond Spiritism toe. Daarnaast staan op deze compilatie enkele live-nummers, waarvan er één opgenomen is in Baroeg, enkele niet eerder uitgekomen nummers, een Burzum- en een Bathory-cover. Over de samenstelling van de compilatie lijkt niet goed nagedacht. De nummers zijn in schijnbaar willekeurige volgorde op de cd gezet, waardoor er van enige lijn geen sprake is. Bij compilaties van ter ziele gegane bands mag je toch wel verwachten dat er enige chronologie in zit, waardoor je de ontwikkeling van de band enigszins kunt volgen. Helaas is dit hier niet het geval; jullie zullen het ermee moeten doen.

In muzikaal opzicht is dit een vrij overbodige release. Niet alleen voegt het niets nuttigs toe aan de discografie van de band, black metalfans zullen er ook vrij weinig mee kunnen. Hoewel Armagedda in staat is gebleken enkele leuke deuntjes voort te brengen, lijkt de nadruk te hebben gelegen op het bevestigen van ideologische clichés. Zeker gezien het feit dat er de laatste jaren zoveel inspirerende black metal is verschenen, waaronder ook nog eens vele muzikale hoogstandjes, kan ik niemand aanraden deze compilatie aan te schaffen. De leden van Armagedda zullen er niet wakker om liggen, gezien het feit dat ze zich niet meer tot de black metalscene willen rekenen. Poppetje gezien (of gehoord), kastje dicht.

Tracklist:
1. Woods Of Infinity - Missfostret Tellus (zie commentaar)
2. Emperor From The Eternal Dark
(Van Black Metal Endsieg III)
3. A New Era
(Niet eerder uitgekomen)
4. A World Full Of Lies
(Van de Strength Through Torture EP)
5. Dödens Vind
(Van de Strength Through Torture EP)
6. Schizofrenic Paranoia
(Niet eerder uitgekomen)
7. Wrapped By Darkness
(Van de In Blackest Ruin MLP)
8. Whore Of God
(Van de In Blackest Ruin MLP)
9. Satan My Master (Bathory cover)
(Van de In Blackest Ruin MLP)
10. Volkermord Part 1
(Van de eerste demo)
11. Volkermord Part 2
(Van de eerste demo)
12. Mordinstinkt
(Van de eerste demo)
13. A World Full Of Lies
(Live in Baroeg, Rotterdam)
14. I Am
(Live in België, niet eerder uitgekomen)
15. At The Edge Of Negative Existence
(Live in België)
16. Satan My Master (Bathory cover)
(Live in België)
17. Ea, Lord Of The Depths (Burzum cover)

Score: 50 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 19 oktober 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Armagedda - Echoes In Eternity
Reactie van K. op 21-10-2007 om 14:29u

Hehe. Track 1 is niet "At The Edge Of Negative Existence" van Armagedda, maar "Missfostret Tellus" van Woods of Infinity. Ze hebben het verkeerde nummer van de Armagedda / WoI split 7" (Sombre Records) op die CD gezet, en dat is echt gigantische knullig. :')

Overigens is dat WoI nummer wel een van hun beste, maar toch is het gewoon gigantisch stom. Agonia R€cord$ is gewoon klote.

Armagedda - Echoes In Eternity
Reactie van Erik op 21-10-2007 om 14:45u

Allemachtig, wat een domme fout. Ook van mij. Heb me kennelijk zo aan deze cd zitten ergeren, dat ik niet eens gemerkt heb dat het een andere band was. Hehe.

Bedankt.