Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Destruction - A Savage Symphony - The History Of Annihilation (dvd)
Jaar van release: 2010
Label: AFM Records
Destruction - A Savage Symphony - The History Of Annihilation (dvd)
Destruction is de laatste jaren goed bezig. De band bracht met D.E.V.O.L.U.T.I.O.N. een prima album uit en ook de laatste live-cd was er eentje om in te lijsten. Nu is er dan ook eindelijk de langverwachte dvd met daarop het optreden dat de band op Wacken 2007 gaf.

Het is even schrikken wanneer je het hoofdbestanddeel van de dvd start, aangezien het logo van Roax groot in beeld komt. Doorgaans zijn producties van dat bedrijf vanwege de extreem hoge montagesnelheid niet om aan te zien, dus ik was al bang voor een debacle. Gelukkig valt het mee. De montage is redelijk vlot, maar zeker niet vergelijkbaar met de wanproducten uit de geschiedenis. Gitaarsolo's komen op de juiste momenten in beeld en ook extraatjes als de opkomst van de 'mad butcher' staan er strak op. Het belangrijkste is natuurlijk het geluid en dat is werkelijk fenomenaal. Ik was er zelf bij en het valt me op hoe goed de sfeer en sound van het optreden gevangen zijn. Glashelder, keihard en fantastisch gespeeld komen de dertien nummers en een intro voorbij. Nog mooier wordt het wanneer oud-drummers Oliver Kaiser en Sven Vormann plaats nemen achter twee aparte drumkits om samen met Marc Reign de boel nog meer op te zwepen. Drummer van het eerste uur Thomas Senmann drumt momenteel niet meer, maar levert hier en daar wat achtergrondvocalen.

Prachtig is de rol voor Harry Wilkens als tweede gitarist. Bij het zien van deze beelden vraag ik me af waarom Destruction niet weer een vaste tweede gitarist aantrekt, omdat het geluid veel vetter klinkt. Leuk zijn ook de gastoptredens van Tom Angelripper (Sodom), Bobby Blitz (Overkill), Peavy Wagner (Rage) en Oddleif Stensland (Communic) in The Alliance Of Hellhoundz, waarbij laatstgenoemde een overtuigende imitatie van Messiah Marcolin neerzet. De setlist is verder een aaneenschakeling van hoogtepunten. Het geluid is vet, de beelden zijn redelijk en de show is bij vlagen spectaculair.

Iets minder spectaculair, maar misschien nog wel interessanter is de documentaire over de geschiedenis van Destruction. In bijna twee uur komen uitgebreid alle ups en downs uit het bestaan van de band aan bod. Hoewel de Duitse taal voor sommigen misschien een struikelblok vormt is het een aardig document geworden. Alle ruzies en successen komen op een eerlijke en integere wijze voorbij en het siert de band dat men de geflopte jaren negentig niet doodzwijgt. Misschien waren extra livebeelden hier leuk geweest, want afgezien van de uitgebreide interviews, korte shots en fotomateriaal is er niet zo heel veel spannends te zien. Toch zeker interessant om een keer te bekijken.

Al met al een bijzonder boeiend en muzikaal ijzersterk pakket waar de echte liefhebbers van Duitse thrash ongetwijfeld van gaan smullen. Het artwork en de menu's zijn uitstekend verzorgd en als extraatjes krijg je er nog wat videoclips bij. Een dvd die af is. Snelle beslissers krijgen er ook nog een cd bij met daarop live opnames.

Tracklist
1. Intro
2. The Butcher Strikes Back
3. Curse The Gods
4. Nailed To The Cross
5. Mad Butcher
6. The Alliance Of Hellhoundz
7. Soul Collector
8. Deathtrap / Unconscious Ruins / Life Without Sense
9. The Antichrist
10. Reject Emotions
11. Thrash Till Death
12. Total Desaster
13. Eternal Ban
14. Bestial Invasion

Score: 85 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 2 april 2010

Koop dit album in

Meer Destruction:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van IROn op 03-04-2010 om 22:31u
Score: 90 / 100

Even een correctie: de CD die erbij komt is niet van dat optreden, het is een soort compilatie van de recentie live-cd. Er staan dus ook nummers van het optreden in Tokyo op. Jammer als je het mij vraagt, doe óf de hele wakenshow erop, op gooi de complete licedubbelaar erbij. Dit is net niks.

Wel geweldige DVD overigens.

Reactie van Jeroen op 05-04-2010 om 20:38u

thnx, aangepast. Ik heb zelf alleen de dvd gekregen voor bespreking, dus dat wist ik niet. Stond iets in de infosheet erover, nou ja, zo is het wat algemener.