Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Mean Machine - Clean Up The Streets
Jaar van release: 2003
Label: Eigen beheer
Mean Machine - Clean Up The Streets
Deze band is in 1987 opgericht en ze hebben in die tijd vijf demo's en twee cd's opgenomen. En nu, in 2003, presenteren ze met trots dit '"Clean up the streets". De band speelt heavy metal zoals Motörhead dat ooit deed. Recht toe recht aan rock and roll die ook wel aan bands als Peter Pan Speedrock en consorten doet denken. Kortom ruige (niet al te zuivere maar wel toffe) zang, eenvoudige riffs en een drummer die af en toe hard op zijn drumvellen slaat.

De cd begint met een instrumentaal nummer en daarna volgt 'Black rain'. Een simpele maar goede opener. Daarna volgt het vuile en vuige 'Fuck off and fuck it'. Met een refrein dat erg blijft hangen en makkelijk valt mee te schreeuwen. Daarna volgt een grote verassing want het navolgende 'Hammers of steel' duurt meer dan tien minuten! Erg vreemd voor het genre. Maar het wordt eerlijk gezegd nergens echt saai en het luistert wel lekker weg. Een ander opmerkelijk nummer is 'Burning the church' dat echt een nummer is waar je begint van te headbangen. Lekker lomp nummer. 'Iron fist' is een cover van Motörhead. Alles behalve verassend dat ze juist die band coveren. Haha. De teksten zijn trouwens erg direct maar wel vermakelijk.

Deze band heeft niet veel verwachtingen en pretenties en hun hoofddoel is naar eigen zeggen het spelplezier en een goed contact met het publiek. Maar deze cd mag er zeker wezen. En ik ben er zeker van dat deze band live echt de pannen van het dak kan spelen in elk willekeurig rockcafé of metalzaal. Wie geïnteresseerd is in dit album en wel houdt van vuige en harde rock and roll zonder franjes moet zeker hun site eens bezoeken en eventueel het album aanschaffen.

1. Intro
2. Black rain
3. Fuck off and fuck it
4. Hammers of steel
5. Clean up the streets
6. We don't care
7. Warlord
8. Burning the church
9. Bitches
10. Black
11. Iron fist

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 16 april 2003

Koop dit album in

Meer Mean Machine:

[ Terug naar de Album Reviews ]