Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-11-2020

Sodom - Agent Orange (re-release)
Jaar van release: 2010
Label: SPV / Steamhammer Records
Sodom - Agent Orange (re-release)
Agent Orange is niet weg te denken uit de Duitse thrash metalscene. Dat ene zinnetje is eigenlijk al genoeg om deze plaat te omschrijven, maar zo lui zijn we hier niet. Onlangs bracht SPV dit album opnieuw uit. Niet omdat hij slecht verkrijgbaar is, maar vanwege de twintigste verjaardag van deze wereldschijf.

Verpakt in deze mooie digipack zitten twee cd’s. De eerste is uiteraard de originele plaat inclusief de Tank cover Don’t Walk Away. Misschien was het een beter idee geweest om deze naar het tweede schijfje te degraderen. De eerste acht tracks zijn werkelijk om te smullen: de felheid van de titelsong en Tired And Red, de catchiness van Remember The Fallen en Ausgebombt en de sterke opbouw van bijvoorbeeld Magic Dragon, het ijzersterke soleerwerk van Franky Blackfire, het zijn allemaal elementen die van Agent Orange een absolute topper maken. Don’t Walk Away is weliswaar geen slecht nummer, maar past simpelweg niet bij de rest.

De extra’s van deze heruitgave zijn echter wat teleurstellend. In het beste geval krijg je er op de gemiddelde heruitgave nummers bij die nog nooit zijn uitgebracht. Vaak zijn het weinig zeggende demo’s, maar om nou tracks van Sodom’s meest recente live albums te plukken, vind ik erg goedkoop. Ausgebombt volledig in het Duits is leuk, maar eigenlijk ook vrij overbodig. Een kort berichtje van Tom Angelripper en extra (oorlogs)foto’s in het boekje krijg je cadeau. Als heruitgave is deze plaat waardeloos, maar Agent Orange is een absolute klassieker die iedere thrasher in zijn platenkast moet hebben.

Tracklist:
cd 1:
1. Agent Orange
2. Tired And Red
3. Incest
4. Remember The Fallen
5. Magic Dragon
6. Exhibition Bout
7. Ausgebombt
8. Baptism Of Fire
9. Don`t Walk Away (Tank Cover)

CD 2:
1. Incest (live)
2. Agent Orange (live)
3. Tired And Red (live)
4. Remember The Fallen (live)
5. Ausgebombt (live)
6. Ausgebombt (Duitse versie)

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 22 maart 2010

Koop dit album in

Meer Sodom:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Sodom - Agent Orange (re-release)
Reactie van iron_dennis op 22-03-2010 om 20:57u
Score: 93 / 100

Wereldplaat! . Fijn dat er gemeld wordt dat deze heruitgave niet de moeite waard is om aan te schaffen wanneer je het origineel al in bezit hebt. Kan ik mijn zuurverdiende centen weer ergens anders aan uitgeven.

Sodom - Agent Orange (re-release)
Reactie van Een Metalfan op 23-03-2010 om 20:20u

Zo dom..

Sodom - Agent Orange (re-release)
Reactie van Old Mhb op 24-03-2010 om 06:49u
Score: 95 / 100

95 Voor de schijf zelf, niet voor de heruitgave. Voor mij wel een goede gelegenheid om hem op cd aan te schaffen want deze heb ik enkel op Lp die ik bijna nooit uit de kast haal.

Sodom - Agent Orange (re-release)
Reactie van Hans op 25-03-2010 om 09:45u
Score: 95 / 100

Een van de mooiste thrash klassiekers uberhaupt, productioneel ook zeer vet voor die tijd.