Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

31-10-2020

Unleashed - As Yggdrasil Trembles
Jaar van release: 2010
Label: Nuclear Blast Records
Unleashed - As Yggdrasil Trembles
Unleashed vervolgt op compromisloze wijze de plunderingen en slachtpartijen. Precies zoals we van de Zweden verwachten, staat dit nieuwe werkstukje vol met lekker in het gehoor liggende death metal waarin de knal met de knots centraal staat en geen ingewikkelde zijsprongetjes worden genomen.

Wat valt er dan nog te vertellen over dit nieuwe album? Niet zo heel erg veel om eerlijk te zijn. Twaalf rampestampers namen deze vikingen op en het recept is reeds bekend. Heerlijke riffs, vette solo's en straffe tempo's vullen de plaat, terwijl opperviking Johnny Hedlund zijn bulderende boosheid heerlijk effectief inzet. Verrassingen hoeven we niet te verwachten of het moet het met Duits refrein opgesierde Wir Kapitulieren Niemals zijn. De opening doet zelfs lichtjes aan black metal denken. De ietwat simplistische tekst over drank, spijs, oorlog en Odin klinkt bovendien heel vertrouwd.

Nee, sommige dingen hoeven gewoon niet te veranderen. Unleashed levert elke keer kwalitatief goede albums af met lekkere oldschool death metal zoals ze alleen in Zweden kunnen maken. Het vakmanschap is continu aanwezig, waardoor nummers als het opzwepende Courage Today, Victory Today en het voor Unleashed begrippen vrij vlotte So It Begins elke luisterbeurt weer heerlijk uit de boxen knallen. Let ook op de pakkende melodieuze riffs in het zinderende titelnummer, dat vanwege de gitaarpartijen een episch tintje krijgt. Zet de helm dus weer op, haal het zwaard uit het vet en hijs de zeilen. Deze boze mannen zijn weer op oorlogspad en elke death metalfan dient deze muzikale plundering straks gewoon weer in huis te halen. Sterke plaat van deze oude rotten.

Tracklist:
1. Courage Today, Victory Tomorrow!
2. So It Begins
3. As Yggdrasil Trembles
4. Wir Kapitulieren Niemals
5. This Time We Fight
6. Master Of The Ancient Art
7. Chief Einherjar
8. Return Fire
9. Far Beyond Hell
10. Dead To Me
11. Yahweh And The Chosen Ones
12. Cannibalistic Epidemic Continues

Score: 80 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 11 maart 2010

Koop dit album in

Meer Unleashed:

[ Terug naar de Album Reviews ]