Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-01-2021

Demonica - Demonstrous
Jaar van release: 2010
Label: Massacre Records
Demonica - Demonstrous
Slayerfanaten opgelet! Is er nu alweer een nieuwe plaat uit? Ja en nee. Er is een nieuwe plaat, alleen staat niet de naam van Slayer erop, maar die van Demonica. In deze nieuwe Deens-Amerikaanse band komen we in ieder geval een aantal bekende namen tegen, want niemand minder dan Hank Shermann (o.a. Mercyful Fate) en Craig Locicero (Forbidden) zijn beiden verantwoordelijk voor het gitaarwerk (dat overigens om van de smullen is).

Dat hoor je duidelijk terug op Demon Class en Luscious Damned. Andere songs halen het niveau van de andere werkgevers van deze muzikanten helaas niet. Dat ligt er vooral aan dat deze nummers lang niet zo goed blijven hangen, en in mindere mate omdat de teksten af en toe aan de slappe kant zijn. Daarbij kun je af en toe ook goed horen dat Klaus "Hyr" Hansen van Deense komaf is. Al klinkt hij af en toe griezelig veel als collega Tom Araya.

Over de muziek kan ik simpel zijn, want die is als een vuist in je smoel. De agressie en het speelplezier straalt er vanaf. Demonstrous is een moderne plaat die, in tegenstelling tot vele andere platen van de afgelopen jaren, niet overgeproduceerd is. Grauwe tussenstukken dragen flink bij aan de sfeer, maar het wil het me dus niet volledig overtuigen. Misschien heb ik als (groot) fan van Forbidden en Mercyful Fate toch te hoge verwachtingen. De songs zelf zijn (ondanks wat lichtpuntjes) wel ok, maar blijken al snel vrij standaard te zijn. Demonica is een groep met potentie. Hopelijk gaan we dat beter horen op een volgend album. Maar vond je World Painted Blood goed, dan vind je dit fantastisch.

Tracklist:
1. Demon Class
2. Ghost Hunt
3. My Tongue
4. Luscious Damned
5. Below Zero
6. Alien Six
7. Palace Of Glass
8. Fast And Furious
9. Summoned
10. Astronomica

Score: 80 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 20 februari 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Demonica - Demonstrous
Reactie van Erik op 21-02-2010 om 12:13u
Score: 90 / 100

Geweldig album!

Demonica - Demonstrous
Reactie van youri op 23-02-2010 om 22:53u
Score: 80 / 100

erg gaaf

Demonica - Demonstrous
Reactie van anton op 28-12-2010 om 17:06u
Score: 90 / 100

Top!