Enqute

Wat is vooralsnog jouw favoriete studio-album, dat in juni 2022 is uitgebracht?

Alestorm Seventh Rum Of A Seventh Rum
Alexisonfire Otherness
Artificial Brain Artificial Brain
Bleed From Within Shrine
Civil War Invaders
Coheed And Cambria Vaxis II: A Window Of The Waking Mind
Dinbethes Balans
Dir En Grey Phalaris
Hellevaerder In De Nevel Van Afgunst
Jorn Over The Horizon Radar
Kardashev Liminal Rite
Khold Svartsyn
Kreator Hate ber Alles
Motionless In White Scoring The End Of The World
Origin Chaosmos
Porcupine Tree Closure / Continuation
Saor Origins
Satyricon Satyricon And Munch
Seventh Wonder The Testament
Soreption Jord
Temple Of Void Summoning The Slayer
White Ward False Light
Wind Rose Warfront
Wrang De Vaendrig
een ander studio-album uit juni 2022

[ Uitslag | Enqutes ]

  7 juli:
 • Idles
 • 8 juli:
 • Idles
 • 9 juli:
 • Grima, Ultar en Bloody Tyrant
 • Semblant, As I May, secret Rule en Structural
 • 10 juli:
 • Grima, Ultar en Bloody Tyrant
 • Steel Panther
 • Vltimas en Dauthuz
 • 12 juli:
 • Dropout Kings en Frontstreet
 • 13 juli:
 • Gojira, Alien Weaponry en Employed To Serve
Kalender
Vandaag jarig:
 • Darren Cesca (Deeds Of Flesh) - 42
 • Kaisa Jouhki (Battlelore) - 42
 • Ringo Starr (The Beatles) - 82
 • Synyster Gates (Avenged Sevenfold) - 41

Vandaag overleden:
 • Syd Barrett (Pink Floyd) - 2006
Review

Jon Oliva's Pain - Festival
Jaar van release: 2010
Label: AFM Records
Jon Oliva's Pain - Festival
Daar is hij weer! Onze grote, vriendelijke reus, en jullie weten wat ik met groot bedoel. De laatste tijd is Jon Oliva weer veel in het nieuws geweest. Zo stond er voor 15 maart een speciale show gepland in de 013 te Tilburg, maar is deze verschoven naar oktober en waren er nieuwe geruchten over Savatage die overigens al snel weer ontkracht werden door de Mountain King.

Maar de reden van deze vreugdelijke review is natuurlijk het nieuwe wapenfeit dat de naam Festival heeft gekregen. Net als voorgaande keren krijgen we weer fraaie heavy metal voor de kiezen waar de invloeden van Queen soms letterlijk vanaf druipen. Koerswijzigingen zul je ook hier niet aantreffen. Festival ligt aardig in het straatje van voorganger Global Warning. Het verschil zit vooral in het feit dat Festival korter is en (daardoor) meer hapklare brokken verdeeld is, waardoor het kwartje sneller zal vallen.

Andere sterke punten zijn dat variatie alom aanwezig is en dat Jon Oliva zich nog steeds laat omringen door fantastische muzikanten. Ik ben benieuwd hoeveel invloed zijn broer Criss Oliva ditmaal heeft gehad. Mijn persoonlijke favorieten zijn Afterglow (met eigenzinnig baswerk en jazzy gitaar- en pianostukjes) en The Evil Within, maar er zullen er genoeg zijn die Lies en het titelnummer tot beste zullen benoemen. Het emotionele Winter Haven laat op prachtige wijze horen hoe Jon met zijn verdriet worstelt. Het materiaal kan zich moeiteloos meten met het oude werk van Jon Oliva. Na Heathens The Evolution Of Chaos is Festival het beste wat 2010 tot nu toe te bieden heeft.

Tracklist:
1. Lies
2. Death Rides A Black Horse
3. Festival
4. Afterglow
5. Living On The Edge
6. Looking For Nothing
7. The Evil Within
8. Winter Haven
9. I Fear You
10. Now

Score: 90 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 15 februari 2010

Meer Jon Oliva's Pain:

Jon Oliva's Pain - Festival
Reactie van handsomedick op 23-02-2010 om 16:56u
Score: 75 / 100

Niet de beste cd van onze Jon, maar wel eentje die mij meer bevalt dan z'n voorganger, 'global warning'. Het probleem dat ik met J.O.P. heb, is dat er iets mist. Wat het is weet ik niet, misschien mist Jon de hulp van een levende Criss Oliva of de hulp van Chris Caffery, want met hem werd het geweldige Doctor Butcher album gemaakt, misschien zelfs wel de hulp van Savatage moordenaar Paul O'Neill. Wie zal het zeggen? Ik ben in ieder geval wel wat teleurgesteld door Jon Oliva solo, vooral omdat hij af en toe wel wat in herhaling begint te vallen, desondanks luister ik nog altijd liever naar een 'mindere' Jon Oliva dan naar de meeste dingen die uitkomen.

Jon Oliva's Pain - Festival
Reactie van Metalprogger op 25-03-2010 om 12:00u
Score: 90 / 100

Een tijd lang heb ik oude bands als savatage links laten liggen. Toch heb ik in de tussentijd 3 van de 4 jop platen. En ik moet zeggen dat ik het allemaal steeds beter ga vinden. Nu en dan wat soft, dan lekker in-your-face, dan wat experimenteel en vervolgens een dijk van een ballade. Nee... wat mij betreft blijft heer Oliva nog lang platen maken. Ga snel het vorige album ook bestellen, ben ik weer compleet met jop.

Wat mij betreft is Festival een heerlijk album en gaat dit zeker in mijn jaarlijst staan.

Jon Oliva's Pain - Festival
Reactie van enchant op 12-04-2010 om 09:41u
Score: 70 / 100

Ben een grote Savatage-fan, en dan zowel de periode met Jon Oliva op zang als de periode met Zak Stevens. In tegenstelling tot velen vond ik de laatste Savatage albums wl goed. Ik weet niet wat het is, maar JOP geeft me niet hetzelfde gevoel als Savatage. Jon mag dan in interviews wel beweren dat hij eigenlijk Savatage is, toch knaagt er wat... Eigenlijk vind ik alleen het debuut van JOP de moeite waard. De volgende albums zijn wel ok, maar zeker niet meer dan dat.
Wat me vooral stoort aan deze CD is de verschrikkelijke zwakke productie. Jon zijn stem zit te diep in de mix, en het geheel klinkt gewoonweg veel te dof. Het lijkt wel dat albums vandaag de dag almaar slechter gaan klinken, terwijl het met de hedendaagse technologie toch veel eenvoudiger zou moeten zijn om een knallend en loepzuiver geluid neer te zetten....
Neen, volgende keer hopelijk beter...

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.