Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-02-2020

Hearse - Single Ticket To Paradise
Jaar van release: 2009
Label: Vic Records
Hearse - Single Ticket To Paradise
Johan Liiva weet maar niet van ophouden met zijn band Hearse. Sinds zijn vertrek uit Arch Enemy doet de beste man niets anders dan platen maken en optredens afwerken. Single Ticket To Paradise is alweer het vijfde album in zes jaar en het is weer een stukje beter dan de voorgangers.

De muziek valt te omschrijven als een mix tussen gitaargerichte death metal, rock 'n roll en meer traditionele elementen. Een beetje in het straatje van The Crown en One Man Army And The Undead Quartet , zij het allemaal wat melodieuzer en drukker. Muzikaal gezien spettert het aan alle kanten en dat geweld is hier en daar verwerkt in sterke composities. Probeer maar eens stil te blijven zitten bij opzwepende nummers als Misanthropic Cherades en het furieuze The Ferocious Embrace. Songs die na enkele luisterbeurten muurvast in je kop blijven plakken.

Toch kleeft er een nadeeltje aan dit nieuwe album en dat is eigenlijk hetzelfde verhaal als bij de oude Arch Enemy albums. De muziek klinkt spectaculair en de gitaristen laten zich regelmatig verleiden tot halsbrekende toeren, maar Johan kan de boel steeds minder bijbenen. Zijn monotone brulstem is beperkt en daar heeft het muzikale vuurwerk soms onder te lijden. Zo blijkt deze plaat toch niet over de gehele linie boeiend. Over de muziek geen onvertogen woord, maar de zang mist variatie.

Ondanks dat euvel is deze cd zeker een aanrader voor liefhebbers van death 'n roll met veel muzikaal machtsvertoon. Mooie solo's en effectieve riffs zijn er voldoende en de drumpartijen hebben iets swingends. De plaat is gezegend met een heldere sound, zodat de capriolen niet vervallen in een blubberige massa. Hearse verdient daarom een ruime voldoende, maar ik hoop toch echt dat Johan Liiva zich realiseert dat hij de zwakke schakel is. Daar is ruimte voor verbetering, maar desondanks is deze vijfde plaat een heerlijk Zweeds klinkend album waar liefhebbers ongetwijfeld veel plezier aan zullen beleven.

Tracklist:
1. Intro
2. Misanthropic Charades
3. Sundown
4. The Moth
5. An Emotional Fraud
6. Single Ticket To Paradise
7. The Ferocious Embrace
8. Degeneration X
9. Your Purgatory

Score: 78 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 11 februari 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]