Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Heavenly - Carpe Diem
Jaar van release: 2009
Label: AFM Records
Heavenly - Carpe Diem
De eerste keer dat ik in aanraking kwam met Heavenly, was ik een puber van een jaar of 13, 14. Het was een nummer dat op een gratis verzamelaar stond. Net als velen begon ik op die leeftijd naar metal te luisteren en dus heeft Heavenly de eer om één van die bands te zijn die me gevormd heeft. Ik heb geen idee meer om welk nummer het gaat, maar het moet afkomstig zijn van Coming From The Sky of Sign Of The Winner. Gek genoeg ben ik die band vrij snel uit het oog verloren. Het beluisteren van Carpe Diem is een prettige hereniging.

Genoeg over mezelf geluld. Nu het nieuwe album. Zodra het schijfje met de twee knappe grietjes de cd-speler inschuift, weet je wel wat je kan verwachten. Deze Parijzenaars staan al jaren garant voor een lekker potje power metal in het straatje van Gamma Ray en Helloween. Ode To Joy is daar het perfecte voorbeeld van. Carpe Diem is gevuld met negen songs, maar van vullertjes is geen sprake. Daar staat wel tegenover dat er ook geen uitschieters zijn.

Vermeldenswaardig is hoe snel het opvalt dat songs als Farewell en A Better Me sterk geïnspireerd zijn door Queen. Typische gitaarlijnen en koortjes hadden zo door de Britse band geschreven kunnen zijn. Zelfs Ben Sotto doet af en toe aan Freddie Mercury denken.

Heavenly is geen band die vernieuwend uit de hoek wil komen. Omdat Carpe Diem gewoon lekker wegluistert, is dat ook helemaal geen probleem. Wie jarenlang trouw hun albums gekocht heeft, kan dat ook nu weer doen.

Tracklist:
1. Carpe Diem
2. Lost In Your Eyes
3. Farewell
4. Fullmoon
5. A Better Me
6. Ashen Paradise
7. The Face Of The Truth
8. Ode To Joy
9. Save Our Souls

Score: 80 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 16 januari 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Erwin op 19-01-2010 om 22:20u
Score: 85 / 100

Ode to joy is een geweldig nummer met heerlijke gitaar- en keyboardsolo's. Het doet mij denken aan een combinatie van het oude Sonata Arctica en Dragonforce. Prima plaatje voor de power metal liefhebber!

Reactie van Arctic Flame op 21-01-2010 om 20:24u
Score: 90 / 100

goeie cd.
heerlijk snel ook
hele fijne power metal
hopen dat ze een x met een goede band mee kunnen op tour en Nederland aan doen

Reactie van henk op 31-08-2014 om 20:02u
Score: 80 / 100

prima cd heerlijk in gehoor