Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Melojustice - Radiovision
Jaar van release: 2009
Label: Eigen beheer

Melojustice - Radiovision

Soms kom ik nog wel eens aan albums die ik nooit te horen zou hebben gekregen als mijn ouders of vrienden niet zo aardig zouden zijn beginnende acts te steunen. Zo ook de Nederlandse rockband Melojustice, die op hun tweede album Radiovison een sterk staaltje gevarieerde oldschool rock laten horen en daar best wat aandacht voor verdienen.

Melojustice klinkt als een band die je op een zeer gezellige avond in de kroeg hebt mogen aanschouwen. Het soort avond waar je in eerste instantie met een groep aan tafel zat, maar na verloop van tijd toch opstond om jezelf dichter naar het podium te bewegen en te genieten van de muziek terwijl je bij jezelf probeerde uit te vogelen waar deze band nu precies mee te vergelijken valt. De band tapt in ieder geval uit verscheidene vaatjes: soms grunge (Might Be Wrong en Homeless) op andere momenten meer jaren 70 rock (Perfect Day) tot zelfs Jethro Tull achtige folkrock (You’re Mine).

Zanger Jean-Paul heeft een stemgeluid dat het midden houdt tussen Neil Young en Ed Kowalczyk (live). Niet altijd even krachtig, maar wel mooi expressief, iets wat tijdens de meer melodieuze nummers verreweg het beste naar boven komt. De hardere nummers als het punkachtige Black Beach lijden ietwat onder de matige productie van de elektrische gitaar, die op de achtergrond een vervelend zoemende klank produceert en in de solo’s veel te schel staat afgesteld. Persoonlijk trekken de softere nummers als Good-bye My Friend me een stuk meer, omdat ze simpelweg een stuk spannender zijn om naar te luisteren en de zang hier veel beter tot zijn recht komt.

Afgezien van mijn kritiek op de productie en mijn voorkeur voor de zachtere kant over de stevige nummers, is Radiovision toch zeker een erg sympathiek album te noemen wat de gezellige kroegensfeer met groots gemak in je huiskamer brengt. Er is een hoop potentie aanwezig en met een betere mix zal dit zeker nog beter tot uiting gaan komen.

Tracklist:
1. Lovesong
2. Might Be Wrong
3. Life I’m Living
4. Perfect Day
5. You’re Mine
6. Homeless
7. Dreaming
8. Black Beach
9. You’re All That I Want
10. Good-bye My Friend
11. Day By Day

Score: 74 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 25 november 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]