Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Infestis - Chronicles Written In Blood
Jaar van release: 2009
Label: Eigen beheer

Infestis - Chronicles Written In Blood

Als iemand mij zou vragen alle goede Nederlandse black metalbands op te noemen die ik ken, dan zijn we snel klaar. Over het algemeen ben ik niet gecharmeerd van wat ‘wij’ produceren en laat de kwaliteit vaak te wensen over. Maar zoals altijd zijn er uitzonderingen en weet een handvol bands wel te imponeren. Het vorig jaar gevormde Infestis mag wat mij betreft ook tot die categorie gerekend worden. De band heeft nog maar één demo uitgebracht, maar maakt hierop haarfijn duidelijk dat hen niet eenzelfde lot wacht als die talloze (bijna) in de vergetelheid geraakte bands.

Sammath’s Obscura en Gilbert van Fenris begonnen Infestis vorig jaar en daarna voegden de leden van Brandhaard zich tot de band. Samen namen ze de demo Chronicles Written In Blood op en dat is een stuk black geworden dat schreeuwt om meer. In het openingsnummer presenteert Infestis zich met een fikse dosis geweld, een heerlijke groove en melodieus gitaarspel. De agressieve en rauwe zang maakt het plaatje meer dan compleet.

Fleshwounds Of Life is een kleine opwarmer, want in Blinded gaat het gezelschap pas echt los. De hogere snelheid en het opzwepende gitaarspel geven Blinded een flow mee, waardoor je compleet meegezogen wordt in de muziek. Het typerende gitaarspel van Obscura, dat bij vlagen erg aan Sammath doet denken, geeft de muziek een zeer eigenzinnig karakter en zorgt voor een spetterend geheel. Vanaf dit moment val je van het ene in het andere heerlijke stuk black. Vol afwisseling, eigenzinnigheid, rauwe krijsen, melodie en een stevige punch.

Heren en dame, wat jullie ons in de toekomst ook gaan brengen, houd alsjeblieft dit niveau en deze mate van afwisseling vast, want dit is heerlijk!

Tracklist:
1. Fleshwounds Of Life
2. Blinded
3. Chronicles Written In Blood
4. I Feast On Their Blood
5. Radiance Of The Toxic Heavens

Score: 80 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 22 november 2009

[ Terug naar de Album Reviews ]