Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Annihilator - Live At Masters Of Rock (cd/dvd)
Jaar van release: 2009
Label: SPV / Steamhammer Records
Annihilator - Live At Masters Of Rock (cd/dvd)
Zanger Dave Padden weet het inmiddels al drie albums uit te houden bij Annihilator. Dat is in de geschiedenis van deze Canadese band een behoorlijke prestatie, dus werd het tijd voor een nieuw live album. Op 11 juli 2008 stond de band op het Masters Of Rock festival in Tsjechië, en daar werden opnames gemaakt, welke nu op cd en dvd zijn verschenen.

De tracklist is een mengeling van de verplichte klassiekers, aangevuld met wat nieuwer materiaal. De set verschilt niet zo heel veel van de shows die de band op de tour voor het album Metal gaf in Nederland, met ondermeer Clown Parade en het toch best lekkere Operation Annihilation van Metal, en natuurlijk nummers als Alice In Hell, Never Neverland en King of the Kill. Geen bijzondere setlist, maar wel met wat nummers die iedereen er op wil hebben.

Zoals gezegd is deze show op cd en dvd uit. De audio is goed, de mix geeft een lekker live gevoel, overdubs heb ik niet kunnen bespeuren, en de band is aardig op dreef. Wie de dvd aanzet ziet een enthousiaste Annihilator, maar waar toch wel van af straalt dat de band al vrij lang op tour is. Toch is de chemie tussen bandleider Jeff Waters en zanger Padden ook live op te merken, wat waarschijnlijk de reden is dat Padden nog steeds in de band zit. Zijn stem is goed, hij speelt een aardig deuntje gitaar, en laat zich niet door Waters van het podium spelen. Waters trekt op zijn beurt dan ook weer niet alle aandacht naar zich toe, behalve in de (vele) gitaarsolo's. Alles wordt zeer naar behoren in beeld gebracht. Dit is niet al te flitsend, maar ook zeker niet te statisch. Af en toe zijn de cameraposities wat ongelukkig, maar al met al wordt de show prima in beeld gebracht.

Doordat er geen extra's op de dvd staan voelt deze heel kaal aan, maar ook zonder documentaires of andere bijzaken is Live At Masters Of Rock een zeer degelijk livedocument.

Tracklist:
1. Intro
2. King Of The Kill
3. Blackest Day
4. Operation Annihilation
5. Clown Parade
6. Set The World On Fire
7. I Am In Command
8. Never, Neverland
9. Fun Palace
10. Phantasmagoria
11. W.T.Y.D.
12. Wicked Mystic
13. Alison Hell
14. Shallow Grave

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 9 november 2009

Koop dit album in

Meer Annihilator:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Annihilator - Live At Masters Of Rock (cd/dvd)
Reactie van peetn op 10-11-2009 om 17:44u

allemaal goed en wel,heb de "glorie" meegemaakt van annihilator,maar buiten de ouwe zakken zoals ik wie zit hier nog op te wachten,binnen enkele jaren is het nog van het zelfde

Annihilator - Live At Masters Of Rock (cd/dvd)
Reactie van Lennert op 12-11-2009 om 14:31u

Nadat ik Annihilator in het voorprogramma van Iced Earth heb mogen aanschouwen in Hof ter Loo heb ik meteen de complete discografie aangeschaft. In reactie op bovenstaand bericht zou ik dus zeker durven te claimen dat ook de jongere generatie hier nog steeds op kan zitten wachten (ik was toentertijd 21)

Annihilator - Live At Masters Of Rock (cd/dvd)
Reactie van Een Metalfan op 13-11-2009 om 15:20u

Annihilator heb ik ook pas in 1998 leren kennen. Heb ze nu een paar keer live mogen aanschouwen en moet zeggen dat Jeff Waters echt bij een van mijn favo's zit qua gitaristen. METAL is echter een butt plaat maar de platen daarvoor zijn nog wel te pruimen. Vond wel Joe Comeaux een betere frontman dan dave padden en het gitaarspelen heeft zijn zang er niet veel beter op gemaakt. Toch vind ik de songs op deze dvd goed gekozen en je merkt dat Dave Padden prima de nummers van Never neverland kan zingen. Hier en daar als ie echt de hoogte in moet merk je wel dat ie problemen heeft...dat is dan misschien hetgeen waar de reviewer op duide dat deze show aan het einde van een tour is opgenomen.

Leuke dvd en eindelijk iets van een concert van deze heren. Vorige dvd was een aaneenvolging van clipjes en slechte kwaliteit. Al moet ik zeggen dat ze van mij het Dynamo concert wat ze tijdens de Set the world on fire tour hebben gedaan ook wel uit mogen brengen.

Oudere platen zijn ook meer mijn ding maar goed....het is maar net op welk moment en met welke platen je een "oudere" band leert kennen.