Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Austrian Death Machine - Double Brutal
Jaar van release: 2009
Label: metal Blade Records
Austrian Death Machine - Double Brutal
Met Total Brutal zette As I Lay Dying-frontman Tim Lambesis enkele jaren terug een melig eerbetoon aan een bekende Oostenrijkse spierbundel neer. Diverse films van the Governator werden op de hak genomen, en net als bij een Hollywood-blockbuster moest hier natuurlijk een vervolg op komen. Ahhnold heeft vele films gemaakt en daardoor was er inspiratie genoeg voor een tweede album. Natuurlijk komen The Terminator, Predator en Commando weer aan bod, want dat zijn per slot van rekening toch publieksfavorieten.

Double Brutal is dus het vervolg, en verschil met het eerste deel is er amper. De moderne thrash is nog altijd catchy, de humor erg melig (maar meestal wel alleen leuk als je de films kent), en de tussenstukjes hilarisch. De teksten zijn vaak wel totaal ongepast voor enig metal nummer, want zeg nou eerlijk, hoeveel nummers over bodybuilding of koekjes ken je? Maar toch is het weer een feest van herkenning voor de vele Conan-, Predator-, Commando-, Total Recall- of Terminatorfans, met nummers als I Need Your Clothes, Your Boots and your Motorcycle, See You At The Party Richter en Come on, Do it, Do it, Come on, Come on, Kill me, Do it Now. Maar eerlijk is eerlijk, het is grappig, zit leuk in elkaar, goed geproduceerd, bevat een aantal fraaie solo's (van diverse gastmuzikanten), maar is niet meer dan een leuk hobbyprojectje van Lambesis. Hij heeft dan ook bijna alle instrumenten en vocalen voor zijn rekening genomen.

Op de tweede schijf - want Double Brutal is ook dubbel zo groot - staan covers van enkele metal grootheden als Judas Priest, Metallica en Motörhead, en zijn wat wisselend in kwaliteit. Deze nummers lijken een blauwdruk voor sommige van de films van de spierbundel, wat ook uitgelegd wordt bij het slap gelul voor Trapped Under Ice. En ik moet zeggen dat de uitvoering van de Terminator 2 soundtrack helemaal niet verkeerd klinkt.

Muzikaal gezien wel aardig, tekstueel vooral leuk voor de mensen die met de films van Ahhnold zijn opgegroeid, maar meer dan dat is het eigenlijk ook niet.

CD 1:
1. Double Ahhnold
2. I Need Your Clothes, Your Boots, and Your Motorcycle
3. Let Off Some Steam Bennett
4. Who Writes the Songs?
5. It's Simple, If it Jiggles it's Fat
6. See You at the Party Richter
7. Hey Cookie Monster, Nothing is as Brutal as Neaahhh
8. Who Told You You Could Eat My Cookies?
9. Come on Cohaagen, Give Deez People Ehyar
10. Who is Your Daddy, and What Does He? 2
11. Come on, Do it, Do it, Come on, Come on, Kill me, Do it Now
12. Allow Me To Break The Ice
13. Conan, What is Best in Life?

CD 2:
1. Intro to the Intro
2. T2 Theme
3. Hell Bent for Leather (Judas Priest cover)
4. Time Travel: The Metallica Conspiracy
5. Trapped Under Ice (Metallica cover)
6. Iron Fist (Motörhead cover)
7. Recalling Mars
8. I Turned into a Martian (Misfits cover)
9. Killing is My Business... and Business is Good (Megadeth cover)
10. Tactically Dangerous - Cannibal Commando (Goretorture cover)
11. Gotta Go (Agnostic Front cover)

Score: 70 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 5 oktober 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Austrian Death Machine - Double Brutal
Reactie van Bastiaan op 05-10-2009 om 14:26u

Dit was wel het laatste dat ik verwachtte... Nóg een plaat. Vermakelijk met het nodige bier erbij, maar inderdaad ook niet meer dan dat.

En waar is de cover van You Could Be Mine van GNR (Terminator 2 video!)? Gemiste kans.

Austrian Death Machine - Double Brutal
Reactie van Een Metalfan op 29-10-2009 om 20:54u

hey een beetje minder serieuze metal is welkom,man k wordt misselijk van al dat kritische gezeur in de metal cultuur...shit man ook double brutal is vet!!!2platen 2vette platen...daar kan menig metal band nog een puntje aan zuigen...idd bier chips en austrian death machine,gegarandeerd succes