Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-01-2021

Seven Ends - Seven Ends
Jaar van release: 2009
Label: Eigen beheer
Seven Ends - Seven Ends
Het Limburgse Seven Ends is eind 2007 ontstaan nadat de bandleden geen heil meer zagen in hun toenmalige bands. Ze sloegen de handen ineen voor een nieuw project genaamd Seven Ends. Het resultaat ligt nu voor me: een gelijknamige demo met vier prima tracks. De band laat een hoop potentie horen en dat doet mij goed.

De band speelt een mix van death en thrash. Dit houdt in dat de snelheid er lekker in blijft. Instrumentaal zit het verrassend goed in de mix. De strakke riffs komen goed naar voren waardoor je kleinere details weet te ontdekken. Qua drumwerk staat deze demo als een huis: volledig in dienst van het nummers plus vette breakdowns. Helemaal top! Op vocaal vlak kan ik nog wat puntjes van kritiek uiten. Hier kan nog veel bijgeschaafd worden. Ik zou graag wat meer kracht willen horen in de uitgespuwde woorden. Wat meer agressie en een tikkeltje meer gif zou niet misstaan. Nu klinkt het wat te zacht en lijkt het wat meer op gefluister.

Seven Ends mag met gepaste trots terugkijken op dit plaatje. Een uitstekende start dat wat mij betreft vervolg mag krijgen. Een band om naar uit te kijken.

Tracklist:
1. Painstream
2. Non Serviam
3. A Murderer's Diary
4. Hate Dominion

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 28 september 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]