Enquête

Wat vond jij de gaafste show van de voorbije Graspop Metal Meeting?

Alestorm
Alice Cooper
Deftones
Devin Townsend
Five Finger Death Punch
Flotsam And Jetsam
Heaven Shall Burn
Heilung
Iron Maiden
Jinjer
Judas Priest
Korn
Mastodon
Megadeth
Mercyful Fate
Offspring
Opeth
Powerwolf
Sabaton
Saxon
Scorpions
Steel Panther
Vltimas
Volbeat
een andere show op Graspop 2022, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    1 juli:
  • Doodswens, Morvigor en Zwaan
  • Savatar
  • Tremonti
  • 2 juli:
  • Cro-Mags en Bloodsucker
  • Incantation
  • Metalfest No Sleep
  • X Raiders
  • 3 juli:
  • Agnostic Front
  • 4 juli:
  • Rammstein
Kalender
Vandaag jarig:
  • Balsac: The Jaws of Death (Gwar) - 54
  • Charlie Clouser (Nine Inch Nails) - 59
  • Desderoth (Hellsaw) - 38
  • Fabio Gremo (Daedalus) - 46
  • Jon Nödtveidt (Dissection)† - 47
  • Kjetil-Vidar "Frost" Haraldstad (Satyricon) - 49
  • Kurdt Vanderhoof (Metal Church) - 61
  • Matthias "Metalmachine" Liebetruth (Running Wild) - 52
  • Vincent Poliquin (Icewind) - 39
  • Zoltán Maróthy (Ossian) - 55
Review

The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
Jaar van release: 2009
Label: Ván Records
The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
Live-optredens die gepaard gaan met veel bloed, vuur en wierook waarbij nummers gespeeld worden die over de meest occulte thema’s gaan. Klinkt je bekend in de oren? Diegenen die bij het lezen van deze eerste zin aan black metal dachten, zitten echter fout! The Devil’s Blood is een band die muziek in de stijl van psychedelische rock uit de jaren 70 speelt – het is echter geen LSD wat hier aanbeden wordt, maar de vleesgeworden kwaadaardigheid: Satan. Hevig geïnspireerd door muzikanten als Roky Erickson timmert The Devil’s Blood onder leiding van frontman Sélim Lemouchi al ruim twee jaar aan de weg. Ondanks er in deze muziek geen blastbeat, grunt of zware distortion aan te pas komt is de band voornamelijk populair bij de metalscène. Blijkbaar hebben we ook wel eens behoefte aan afwisseling met al die oorverdovende pleurisherrie.

Mensen die net als ik zo genoten hebben van Come, Reap zullen met dit nieuwe album zeker niet worden teleurgesteld. The Time Of No Time Evermore ligt namelijk precies in de lijn van hun laatste EP: sfeervol en rockend gitaarspel, schitterende solo's en uiteraard de kenmerkende zang van 'The Mouth of Satan' - de vrouw wie ondanks haar kille bijnaam over een erg warm en helder stemgeluid beschikt.
The Time of No Time Evermore heeft ondertussen al vele malen zijn satanische propaganda over me heen gespuwd, maar ik kan werkelijk geen enkel nummer op het album ontdekken dat het label ‘goed’ of ‘geweldig’ niet waardig is. Voor de gelegenheid heeft de band twee numers van hun demo uit 2007 opnieuw opgenomen (Christ or Cocaine en The Anti-Kosmik Magick), en ik moet zeggen dat de heldere productie deze nummers alleen maar ten goede komt. Maar ook nummers als The Yonder Beckons, waaraan Erick Danielsson van Watain heeft meegeschreven, en Feeding The Fire With Tears And Blood laten zien dat de band ook weet te overtuigen met nieuw materiaal.

The Time Of No Time Evermore laat uitstekend horen waarom The Devil’s Blood in hun korte bestaan twee jaar achter elkaar op Roadburn mocht optreden, een Amerikaanse tour mocht doen met Doom-pioniers Pentagram en waarom Fenriz van Darkthrone tot hun fanbase behoort. Of het Satanische gedachtegoed je nu aanspreekt of niet: dit is een fantastische plaat geworden die hier de komende tijd nog vele rondjes zal gaan draaien. Wie had ooit gedacht dat menshatende blekkies en paddovretende hippies elkaar nota bene op het gebied van muziek zouden kunnen vinden?

Tracklist:
1. The Time Of No Time
2. Evermore
3. I’ll Be Your Ghost
4. The Yonder Beckons
5. House Of 10.000 Voices
6. Christ Or Cocaine
7. Queen Of My Burning Heart
8. Angel’s Prayer
9. Feeding The Fire With Tears And Blood
10. Rake Your Nails Across The Firmament
11. The Anti-Kosmik Magick

Score: 92 / 100

Reviewer: Bart
Toegevoegd: 18 september 2009

Meer The Devil's Blood:

The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
Reactie van Een Metalfan op 18-09-2009 om 10:57u
Score: 100 / 100

Top album!!

The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
Reactie van Een Metalfan op 18-09-2009 om 13:15u
Score: 40 / 100

Zeer matige band.

The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
Reactie van T. op 18-09-2009 om 13:28u
Score: 90 / 100

geweldig album.

The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
Reactie van iron_dennis op 18-09-2009 om 13:52u

Waarom altijd dat belachelijke "blekkies" gebruiken in je reviews?
Vind deze plaat overigens wel o.k. maar zeker geen 92 punten.

The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
Reactie van Jeroen op 18-09-2009 om 18:11u
Score: 72 / 100

Hoewel ik de muziek erg gaaf vind, kan ik helemaal niets met de uitgekauwde themathiek en wazige occulte pretteksten. Het kan wel wezen dat het past, maar eigenlijk heeft dergelijke lekkere rockmuziek helemaal geen dusdanige kolder nodig.

The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
Reactie van Bart op 18-09-2009 om 18:51u

Beste Iron_Dennis,

dit is naar mijn weten de eerste keer dat ik het woord blekkie in de mond neem. Maar verder is het natuurlijk gewoon een gave term.

The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
Reactie van Old Mhb op 19-09-2009 om 12:59u
Score: 87 / 100

Aangezien ik sommige 70stijlen wel kan smaken heb ik deze en hun voorgaande schijf een kans gegeven en ik vind het best lekkere muziek.

Ik heb nog niet uitgezocht of die mouth van Satan al de vocalen op haar rekening neemt maar soms moet ik denken aan King Diamond in de hogere regionen. Goede schijf, maar 92 vind ik er over. En Bart, het review is goed geschreven. Laat ze maar kankeren over blekkie.

Blekkie, blekkie,blekkie , blekie, bleekie ...

The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
Reactie van iron_dennis op 19-09-2009 om 19:15u

Ik heb verder ook niets over de review gezegd, ouwe!

The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
Reactie van Old Mhb op 19-09-2009 om 19:27u

@ Iron Dennis
Heb ik ook niet gezegd. Ik gaf Bart alleen een complimentje met zijn goede review. En ik noem niet "ouwe". Of zou jij het jeuk vinden dat ik jou plastieken Denise noem ?

The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
Reactie van Ash66 op 22-09-2009 om 14:01u
Score: 85 / 100

jammer dat de inlay compleet onleesbaar is !?

The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
Reactie van Een Metalfan op 24-09-2009 om 08:28u

ben ik met je eens, Ash66. Donkerbruin op zwart is niet echt leesbaar.

The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
Reactie van Peter op 06-10-2009 om 21:26u
Score: 30 / 100

Werkelijk onbegrijpelijk waar de hype op gebaseerd is. Heb zelf een zeer ruime smaak, maar dit is amper het niveau oefenruimte ontstegen.

Zeer matig geluid, dramatische mix en vreselijk saaie langdradige muziek.

Met name de eerste twee nummers zijn niets.. Zelfs de Bangles hadden meer ballen.

The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
Reactie van Jenifer op 21-10-2009 om 22:38u
Score: 94 / 100

@Peter

Jij begrijpt dus totaal niet waar het omgaat...dat zeer matige geluid (wat ik sterk overdreven vind) is JUIST de bedoeling niet alles hoeft op en top gepolijst te zijn! Dat rauwe creëert juist een sfeer die heel erg bij deze stijl past. Als je de muziek langdradig en vreselijk saai vind dan ben ik erg benieuwd wat jij dan wel goede muziek vind..over de inlay ben ik het op het eerste gezicht mee eens, maar kijk eens in het Licht...Lucifer will show u the way!

@Jeroen

Quote:

'Hoewel ik de muziek erg gaaf vind, kan ik helemaal niets met de uitgekauwde themathiek en wazige occulte pretteksten'.

Deze muziek is ook niet voor iedereen weggelegd, als je niets weet van de onderwerpen waarover gezongen wordt dan zal het je inderdaad niet begrijpen/boeien.. aangezien je een leek bent op het gebied zul je ook niet begrijpen waarom dergelijke muziek juist wel zulke 'kolder' (zoals jij het zo imbeciel verwoord) nodig heeft.

@Old Mhb

King Diamond in hogere regionen? Hoe verzin je het....

The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
Reactie van Jenifer op 21-10-2009 om 22:41u

'Wie had ooit gedacht dat menshatende blekkies en paddovretende hippies elkaar nota bene op het gebied van muziek zouden kunnen vinden?'

Hippies bij deze muziek? Volgens mij begrijp je dan niet waar een hippie voorstaat..een kinderlijke geschreven review trouwens Bart.......

The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
Reactie van Bart op 21-10-2009 om 22:58u

Het is ook bij wijze van spreken, Jenifer. Maar uit je berichten kan ik opmaken dat jij het vast beter weet.

The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
Reactie van Jenifer op 28-10-2009 om 15:04u

Ik weet het ook beter, anders zou ik hier niet commenten...

The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
Reactie van Andre op 26-12-2009 om 20:51u
Score: 95 / 100

Schitterend album hoor.Ik heb t interview ook even gelezen op deze site,en laat die meneer maar mooi bezig met zn satan en andere spirituele praktijken,als hij hier inspiratie uithaalt om deze muziek te maken mooi doen.Maar bij een live optreden mag t wel zonder bloed en andere poespas hoor,dan weet je toch wel hoe je de muziek moet spelen,hier heb je geen inspiratie voor nodig toch.En nogmaals schitterend album.

The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
Reactie van Bastiaan op 27-05-2010 om 13:32u

Haha Jenifer... ga jij lekker boeven vangen, raar wijf

The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
Reactie van fda approved drugs op 17-09-2012 om 06:48u

thanx girl

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.