Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-02-2020

Olethrio Rigma - Kill all the Children, Murderers
Jaar van release: 2002
Label: Black Lotus Records
Olethrio Rigma - Kill all the Children, Murderers
Olethrio Rigma is een Griekse metalcore band die al een tijdje de straten van Griekenland onveilig maakt. Buiten Griekenland zijn ze niet echt bekend, dit kan te maken hebben met het feit dat hun lyrics grotendeels in het Grieks zijn. Dit zou op zich niet zo'n ramp zijn als het een black metal band was. Grunten kunnen verstaan is ook een vak apart. Het is duidelijk dat deze punk beinvloede band hun negatieve gevoelens over Amerika graag uiten op dit album. Ook al versta ik dus geen klote van al dat Grieks, de drie in het Engels gezongen liederen maken dit meer dan duidelijk met teksten zoals: "fuck America" en "I hate the Nation".

Olethrio Rigma bestaat uit vier band leden die pas in 1996 samen zijn gekomen. Er was eerst een punk band uit 1989 genaamd Rigma die een geheel vrouwelijk band 'Olethros' constant tegen kwam bij optredens. Het klikte tussen Emi en de band Rigma dat ze samen besloten om Olethrio Rigma te vormen. Emi is dus de vrouwlijke bassiste van Olethrio Rigma die haar katten gejammer ook vaak laat horen op "Kill all the children, Murderers". Persoonlijk vind ik haar stem zwaar storend, de grunt alleen van Nikos is sterk genoeg om solo te gaan.

Op zich is het geen slecht album. Er zitten geweldige melodische gitaar stukken in, die de productie erg sterk maakt. Ook het gehele concept is leuk bedacht, maar om nou te zeggen dat dit een wereld veroverende band zal worden betwijfel ik. Het is wel hun vierde complete album dat de underground 80ies hardcore geluid probeert te behouden, maar ik denk dat ze beter zouden scoren als ze dat achter hun lieten en meer experimenteerden. Ik geef toe dat ik de Pro Pain achtige nummers wel amusant vond, maar meer niet.

Tracklist:
1. Spawning Our Revenge...
2. Akolouthondas Tin Skia Mou
3. I Hate The Nation
4. O 13os Orofos
5. Sto Vomo Tou Hrimatos
6. Fucking America
7. Prosfigas
8. O Imnos Ton Deilon
9. The 13th Floor
10. Skotoste Ta Paidia, Foniades!

Score: 62 / 100

Reviewer: SilentSinner
Toegevoegd: 17 maart 2003

Koop dit album in

Meer Olethrio Rigma:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Olethrio Rigma - Kill all the Children, Murderers
Reactie van frost op 17-03-2003 om 19:36u

Keurig! ;)