Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Municipal Waste - Massive Aggressive
Jaar van release: 2009
Label: Earache Records
Municipal Waste - Massive Aggressive
Municipal Waste is natuurlijk niet meer weg te denken uit de retro thrashgolf door het goede Hazardous Mutation en het zeer aanstekelijke The Art Of Partying. De band evolueerde op deze albums behoorlijk rap van hardcore/crossover naar een meer toegankelijke thrash metalvariant. Door het intensieve touren, waarbij de band waarschijnlijk in elke speelkot wel eens opgetreden heeft, verbaasd het me dat ze nog aan het schrijven (en opnemen) van nieuw materiaal zijn toegekomen.

Tot nu toe is er braaf elke twee jaar een nieuwe plaat gekomen. Ik heb er in ieder geval flink naar uitgekeken, maar ondanks dat er regelmatig headbangbare momenten zijn, is Massive Aggressive een behoorlijke tegenvaller. De liefhebbers van hardcore zullen er daarentegen wel blij mee zijn, maar de meer dan een dozijn twee minuten durende energiestoten zijn meer op agressie en snelheid gericht. Hoe hard ik ook mijn best doe. De aangekondigde invloeden uit de NWOBHM kan ik er maar niet uithalen. Massive Aggressive klinkt desondanks op en top als Municipal Waste.

Door deze stijlwisseling is de keuze op Wrong Answer als single erg vreemd. Deze had namelijk zo op The Art Of Partying kunnen staan en is mijns inziens het enige echt interessante nummer. Het probleem van dit album is dat er een half uur lang weinig tot niks blijft hangen. Municipal Waste is van hun feestelijke gouden formule afgestapt en dat is vreselijk jammer, want voor de definitieve doorbraak zal Massive Aggressive niet zorgen.

Tracklist:
1. Masked By Delirium
2. Mech-Cannibal
3. Divine Blasphemer
4. Massive Aggressive
5. Wolves Of Chernobyl
6. Relentless Threat
7. The Wrath Of The Severed Head
8. Upside Down Church
9. Shredded Offering
10. Media Skeptic
11. Horny For Blood
12. Wrong Answer
13. Acid Sentence

Score: 60 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 29 augustus 2009

Koop dit album in

Meer Municipal Waste:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van vincent op 29-08-2009 om 15:30u

lijkt me meer op D.R.I

Reactie van iron_dennis op 29-08-2009 om 22:55u

Eindelijk een objectieve recensie over 1 van de bands die aan de wieg stong van de heropleving van de thrash. Kom op jongens dit is puur plagiaat. Natuurlijk klinkt het lekker en is het live genieten, maar dit is idd niet meer dan 60 punten waard!

Reactie van Een Metalfan op 31-08-2009 om 17:00u

objectief? hij houdt niet van NWOAHM... daarom krijgt deze plaat een 6...

Reactie van Jeffrey op 01-09-2009 om 19:49u

Ha, pipo. Overigens vind ik het maar zozo deze band. Ook geen NWoBHM in te ontdekken op de eerste luisterbeurt. Hier en daar wat melodieuse riedeltjes, maar dat maakt nog geen NWoBHM.

Reactie van tinus op 03-09-2009 om 12:06u
Score: 80 / 100

@iron dennis: Puur plagiaat zeg je! hahaha welke nieuwere band gebruikt niet dezelfde riffs... Het is allemaal al een keer gedaan dat klopt.

Maar ik vind deze plaat beter als die vorige 2 die ik thuis heb. Maar ja ik houd ook meer van Hardcore dus deze cd ligt meer in mijn straatje. En produktie is ook beter!!

Reactie van iron_dennis op 03-09-2009 om 15:25u

@ Tinus

In het Thrash genre zijn er idd maar enkele die origineel uit de hoek durven komen daarom vind ik de score van 60 punten ook rechtvaardig.

Reactie van Erik op 07-09-2009 om 16:28u
Score: 85 / 100

Dit is gewoon een heerlijk album dat mischien niet erg origineel is maar wel lekker wegluistert en hoorbaar met veel plezier is ingespeeld !