Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-06-2021

Hellsaw - Phantasm
Jaar van release: 2007
Label: Folter Records

Hellsaw - Phantasm

Soms heb je van die bands die best leuk muziek maken, maar waarvan je de albums al snel weer vergeet. De spanning, sfeer en interessante details die van een release een topalbum maken ontbreken in dat soort gevallen.

Hellsaw valt ook in deze categorie bands. Deze Oostenrijkers spelen vrij melodieuze black metal en doen dat op zich niet slecht. Bij het eerste nummer van Phantasm had ik nog goede hoop dat dit wel eens een bovengemiddeld interessant album zou kunnen zijn. Maar helaas, al bij het tweede nummer verslapte mijn aandacht en dit werd gedurende het album niet veel beter.

Aan de kwaliteit van de muziek ligt het niet. Phantasm zit degelijk in elkaar, op de productie valt niets aan te merken en het spel van de bandleden is goed. Het is prettig luisterbaar, maar verder dan een aardig achtergrondmuziekje komt het niet.
Hellsaw mist net het beetje extra wat je favoriete bands wel hebben en wat maakt dat ze je keer op keer blijven boeien.

Phantasm stamt al uit 2007. Hellsaw heeft inmiddels weer een nieuw album uit, getiteld Cold. Misschien is het hen daarop wel gelukt hun best aardige black metal wat meer spanning mee te geven.

Tracklist:
1. Silent Landscape
2. The Ember Of Your Own
3. Phantasm
4. So Far...
5. The Inner Revenge Of Nature
6. Omen
7. In Memory
8. Frozen March
9. Outro

Score: 70 / 100

Reviewer: Nynke
Toegevoegd: 18 juli 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]