Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Necrophobic - Death To All
Jaar van release: 2009
Label: Regain Records
Necrophobic - Death To All
Maarliefst drie jaar hebben we erop moeten wachten: een nieuw album van het Zweedse Necrophobic. Hoewel deze band al meer dan een decennium geweldige albums aflevert, betekende het in 2006 verschenen Hrimthursum in alle opzichten de absolute perfectionering van de typische Necrophobic-sound. Gezegend met een meesterlijke productie, eersteklas nummers en geweldige melodielijnen kon Hrimthursum gemakkelijk bestempeld worden als het beste Dissection-album dat Dissection nooit heeft gemaakt. Logischerwijs zijn de verwachtingen van Death To All dan ook torenhoog, althans bij de selecte (veel te kleine) groep die deze geniale band al heeft ontdekt.

Om een lang verhaal kort te maken worden die hoge verwachtingen al bij de eerste luisterbeurt ingelost. Death To All is in alle opzichten een logische opvolger van Hrimthursum en de band weet de vele sterke elementen in haar sound moeiteloos vast te houden. Zo kunnen ook op dit album de liefhebbers van geweldige melodielijnen hun hart ophalen. Dat gaat echter nergens ten koste van de gedreven sound van de band. Met name Revelation 666 is een ware verademing: het nummer begint fel, kent een meesterlijk, pakkend refrein en eindigt met een prachtige, melodieuze gitaarlijn. Het is echter moeilijk om favorieten eruit te pikken, want het niveau op Death To All is voortdurend hoog en ieder nummer bevat wel iets bijzonders. Bovendien kwijt zanger Tobias Sidegård zich weer uitstekend van zijn taak en brult hij zich met zijn karakteristieke, ietwat hese stem met overtuiging door het album heen.

Ik kan nog lang doorpraten over Death To All, maar eigenlijk is dat helemaal nergens voor nodig. Dit is gewoonweg verplichte kost voor iedere fan van extreme metal. De productie is zwaar en helder, de gitaristen schudden de ene na de andere geweldige riff uit hun mouw en het album verenigt de kille, duistere sfeer van black metal met de kracht en souplesse van (melodieuze) death metal. De acht nummers op dit album zijn allemaal van bijzonder hoge kwaliteit en zitten bijzonder volwassen in elkaar. Wie dan ook eenmaal ontvankelijk raakt voor de geweldige sound van deze band, zal zichzelf binnen de kortste keren verslaafd merken aan dit album. Death To All zal dan ook hoge ogen gaan gooien in menig jaarlijstje. Op repeat maar weer!

Tracklist:
1. Celebration Of The Goat
2. Revelation 666
3. La Satanisma Muerte
4. For Those Who Stayed Satanic
5. Temple Of Damnation
6. The Tower
7. Wings Of Death
8. Death To All

Score: 90 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 3 juni 2009

Koop dit album in

Meer Necrophobic:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Necrophobic - Death To All
Reactie van Een Metalfan op 04-06-2009 om 15:06u
Score: 90 / 100

Helemaal mee eens!

Necrophobic - Death To All
Reactie van The Sentinel op 05-06-2009 om 15:58u

Het enige wat Necrophobic bestaansrecht geeft is het overweldigende "The Nocturnal Silence". Al het andere behoort tot de categorie "Barbie-metal" en geschikt bevonden voor puberende Pinkpop bezoekstertjes. Sorry, Scandinavische "death/black" metal is tegenwoordig om te janken zo slecht.

PS: Niet persoonlijk opvatten; moest er even uit :-)

Necrophobic - Death To All
Reactie van Luldebehanger op 07-06-2009 om 10:19u
Score: 93 / 100

Necrophobic Barbiemetal noemen is hetzelfde als Kennedy vergelijken met Balkenende en Barcelona met FC Volendam. Slaat dus werkelijk nergens op. Necrophobic is een compleet ondergewaarde band die je blind kunt opzetten als je liefhebber bent van groepen als Dissection. Absolute aanrader!

Necrophobic - Death To All
Reactie van Skyfire op 09-06-2009 om 22:32u
Score: 84 / 100

Vind niet alle nummers even sterk, maar er staan toch weer een paar klassiekers op, als Celebration of The Goat en Revelation 666.

Probleem is vooral dat het allemaal wel heel erg als Necrophobic klinkt.
Vind Hrimthursum nog steeds hun beste album, hoewel die - terugkijkend - feitelijk aan het zelfde euvel lijdt. Deze plaat is inderdaad misschien nog wat rauwer en villeiner dan zijn voorganger, maar dus - wat een gelul - zeker geen Barbiemetal.

Necrophobic - Death To All
Reactie van namen_zijn_voor_watjes op 11-06-2009 om 17:16u

Moet deze snel eens gaan luisteren, maar waarom vind iedereen hier Hrimthursum hun beste? Het is een goed album maar het komt niet in de buurt van Darkside of The Nocturnal Silence.

Necrophobic - Death To All
Reactie van EricMaiden op 14-06-2009 om 14:53u
Score: 98 / 100

Vind het echt 1 van de beste nieuwe albums die ik de laatste tijd gehoord heb!! echt een super aanrader, ook om te kopen!

Necrophobic - Death To All
Reactie van the sentinel op 14-06-2009 om 19:23u

De meeste mensen vinden Hrimthursum het beste omdat ze nog nooit de Nocturnal Silence hebben gehoord. Dat komt omdat de meeste Metalfans denken dat een band na een tijd evolueert met als trieste bijkomstigheid dat hun beginperiode meestal smadelijk wordt weggelachen. Het grappige is eigenlijk dat een band op het sterkste niveau begint en vervolgens langzaam wegrot in de commerciele diarree.