Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

The Gathering - The West Pole
Jaar van release: 2009
Label: Psychonaut Records

The Gathering - The West Pole

Zoals er vr Anneke van Giersbergen een The Gathering was, is er na het vertrek van de sympathieke zangeres ook een The Gathering.

We kunnen kort of lang stilstaan bij de uittocht van Anneke, feit is dat The Gathering met de van Octavia Sperati overgekomen Silje Wergeland aan hun derde leven begint. Waar veel bands na het vertrek van hun stem bewust op zoek gaan naar een vervanger die minimale overeenkomsten vertoont, heeft The Gathering met Wergeland een zangeres aangetrokken die op sommige momenten Van Giersbergen vrij dicht benadert. Op andere momenten, bijvoorbeeld in All You Are doet ze me tijdens de hele rustige stukken zelfs denken aan Tori Amos, maar op de meeste nummers klinkt ze gewoon als een Noorse zangeres met een prachtige stem. Ik kan dan ook wel met enige zekerheid zeggen dat Wergeland veel fans een plezier zal doen. Ze is een uitstekende zangeres en in het geluid van de band vinden met haar toetreding geen schokkende veranderingen plaats.

Naast Wergeland zijn er op The West Pole - alweer het negende studioalbum - nog twee zangeressen te horen. Allereerst is dat de onbekende Anne van den Hoogen, die op het door haar zelf geschreven Capital Of Nowhere te horen is. De tweede gastzangeres is bekender, het betreft hier namelijk Marcela Bovio die velen zullen kennen van Stream Of Passion en Ayreon. Qua stijl gaat de band tijdens Pale Traces even terug naar Souvenirs. Verder komt The West Pole nog het dichtst in de buurt van How To Measure A Planet.

Van de albumhoes tot de eigenzinnige klanken van afsluiter A Constant Run; The West Pole is weer zon typisch a-typische The Gathering-plaat. Geen album van deze band is een kopie van zijn voorganger en geen andere band komt in de buurt van wat onze landgenoten laten horen. The Gathering blijft een unieke verschijning en weet met haar voortslepende muziek en betoverende vocalen weer van begin tot eind indruk te maken. Verwacht geen compleet nieuwe sound, maar duik in deze ontdekkingstocht en geniet van het nieuwe The Gathering.

Tracklist:
1. When Trust Becomes Sound
2. Treasure
3. All You Are
4. The West Pole
5. No Bird Call
6. Capital Of Nowhere
7. You Promised Me A Symphony
8. Pale Traces
9. No One Spoke
10. A Constant Run

Score: 87 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 27 mei 2009

Koop dit album in

Meer The Gathering:

[ Terug naar de Album Reviews ]