Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

The Gathering - The West Pole
Jaar van release: 2009
Label: Psychonaut Records

The Gathering - The West Pole

Zoals er vóór Anneke van Giersbergen een The Gathering was, is er na het vertrek van de sympathieke zangeres ook een The Gathering.

We kunnen kort of lang stilstaan bij de uittocht van Anneke, feit is dat The Gathering met de van Octavia Sperati overgekomen Silje Wergeland aan hun derde leven begint. Waar veel bands na het vertrek van hun ‘stem’ bewust op zoek gaan naar een vervanger die minimale overeenkomsten vertoont, heeft The Gathering met Wergeland een zangeres aangetrokken die op sommige momenten Van Giersbergen vrij dicht benadert. Op andere momenten, bijvoorbeeld in All You Are doet ze me tijdens de hele rustige stukken zelfs denken aan Tori Amos, maar op de meeste nummers klinkt ze gewoon als een Noorse zangeres met een prachtige stem. Ik kan dan ook wel met enige zekerheid zeggen dat Wergeland veel fans een plezier zal doen. Ze is een uitstekende zangeres en in het geluid van de band vinden met haar toetreding geen schokkende veranderingen plaats.

Naast Wergeland zijn er op The West Pole - alweer het negende studioalbum - nog twee zangeressen te horen. Allereerst is dat de onbekende Anne van den Hoogen, die op het door haar zelf geschreven Capital Of Nowhere te horen is. De tweede gastzangeres is bekender, het betreft hier namelijk Marcela Bovio die velen zullen kennen van Stream Of Passion en Ayreon. Qua stijl gaat de band tijdens Pale Traces even terug naar Souvenirs. Verder komt The West Pole nog het dichtst in de buurt van How To Measure A Planet.

Van de albumhoes tot de eigenzinnige klanken van afsluiter A Constant Run; The West Pole is weer zo’n typisch a-typische The Gathering-plaat. Geen album van deze band is een kopie van zijn voorganger en geen andere band komt in de buurt van wat onze landgenoten laten horen. The Gathering blijft een unieke verschijning en weet met haar voortslepende muziek en betoverende vocalen weer van begin tot eind indruk te maken. Verwacht geen compleet nieuwe sound, maar duik in deze ontdekkingstocht en geniet van het nieuwe The Gathering.

Tracklist:
1. When Trust Becomes Sound
2. Treasure
3. All You Are
4. The West Pole
5. No Bird Call
6. Capital Of Nowhere
7. You Promised Me A Symphony
8. Pale Traces
9. No One Spoke
10. A Constant Run

Score: 87 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 27 mei 2009

Meer The Gathering:

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.