Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-01-2021

Nachtgeschrei - Am Rande Der Welt
Jaar van release: 2009
Label: Massacre Records
Nachtgeschrei - Am Rande Der Welt
Het komt uit Duitsland, maakt folk metal en klinkt als een mengelmoesje van Subway To Sally en In Extremo. Rara, over welke band heb ik het? Zoals de titel al doet vermoeden, gaat het hier om Nachtgeschrei. Deze band is afkomstig uit Frankfurt en bestaat sinds 2006. Hun nieuwe plaat Am Rande Der Welt is het logische vervolg op eersteling Hoffnungsschimmer uit 2008.

Dit zevental maakt ‘Mittelalterrock’ en heeft daarbij goed geluisterd naar landgenoten Letzte Instanz, Schandmaul en Saltatio Mortis. Het grootste verschil in mijn ogen is de meer sobere en ingetogenere aanpak van Nachtgeschrei. De nummers zijn evenwel duitstalig en bevatten uiteraard instrumenten als doedelzak, fluit en draalier, maar zijn een stuk rustiger en nodigen minder uit tot meedansen. Dat kan natuurlijk ook aan de composities zelf liggen, die wat minder toegankelijk zijn en een paar luisterbeurten vergen. De nummers zelf bieden genoeg afwisseling, zoals het semi-akoestische Wahrheit en het stevigere Niob. Ook de productie is dik in orde.

Nachtgeschrei maakt dan wel niet de meest originele muziek, maar ze doen dat toch niet onaardig en laten een fris briesje waaien door de Duitse folk metalscene. Al met al is Am Rande Der Welt een album geworden dat leuk is om op de achtergrond te beluisteren, dus ik kan liefhebbers van bovenstaande bands zeker een bezoekje aan Nachtgeschrei's myspace aanraden.

Tracklist:
1. Fiur
2. Muspili
3. Herz Aus Stein
4. Fernweh
5. Niob
6. Lauf!
7. Windfahrt
8. Nur Ein Kleines Stuck Vom Himmel
9. Wahrheit
10. Der Totmacher
11. Glut In Euren Augen

Score: 75 / 100

Reviewer: Nicole
Toegevoegd: 11 mei 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]