Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Vomitory - Carnage Euphoria
Jaar van release: 2009
Label: Metal Blade Records
Vomitory - Carnage Euphoria
Zweedse kwaliteitsmetal baant zich weer hardhandig een weg richting de voorhoede van de primaire schijvenvreterliflafjes, want Vomitory heeft het beest wieder gewekt. Twee jaar lang heeft de Smaug, Cerberus of Nessie van het kotsvolk liggen pitten, inmiddels is de maag wat aan de lege kant en staat er weer vers vlees op het menu. Te slachten met Carnage Euphoria. Dikke pret voor het beest, dikke pret voor uw oor.

Op en top Vomitory, de eerste indrukken van Carnage Euphoria zijn vooral die van herkenning. Hoewel Vomitory het nog steeds voor elkaar krijgt om onderhoudende nummers neer te pennen, zal de band nooit eens wat geks uitvreten. Still the good old Vomitory, maar wél de Vomitory waar wij graag naar luisteren. Vomitory op topniveau. Knuppelende nummers, venijnige, slepende en pakkende solo's, vleesverscheurende growls met een walgende naklank en een oerdegelijke, robuuste doch enigszins meegaande sound. Nog steeds is Vomitory wars van vingerbrekende, muzikale haarspeldbochten en houdt de band de muziek liever meer basic met een overdosis aan pit. En dat die pit nog lang niet is uitgeput, bewijzen nummers als Deadlock, A Lesson In Virulence en Possessed onomstotelijk.

Toch is Carnage Euphoria minder toegankelijk dan de voorgangers. Het geluid is dichter, massiever en ruwer en de catchy details zijn maar gering aanwezig. De doorgaans vrij heldere ramen zijn nu stoffig en besmeurd. Hoewel de groove een paar keer de kop op steekt, neigt Carnage Euphoria muzikaal sterk richting de underground en een remlekkage. De scherpe randen die veel nummers genieten, sleuven gewillig door het vlees, terwijl de moker de geleverde buit tot malse lapjes dreunt...
Mijn barbecue is inmiddels goed warm. What about yours?

Tracklist
1. The Carnage Rages On
2. Serpents
3. A Lesson In Virulence
4. Ripe Cadavers
5. Rage Of Honour
6. The Ravenous Dead
7. Deadlock
8. Rebirth Of The Grotesque
9. Possessed
10. Great Deceiver

Score: 84 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 9 mei 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van CTGX op 03-07-2009 om 00:30u
Score: 90 / 100

Zoals ik eigenlijk al verwacht had; geen reacties.. zonde, deze band is met één groot woord UNDERRATED! Vomitory is een klassieker onder de death metal vleugel en het zou eens tijd mogen worden dat iedereen dit wist en respecteert, want idd, deze plaat is weer net zo bruut als dat we van ze gewend zijn. Kom op mensen, hou je van goeie death metal (and no bullshit) dan kan je deze blindelings aanschaffen.

Reactie van Tim op 18-06-2010 om 14:56u
Score: 10 / 100

Vomitory is de bom!!