Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Jungle Rot - What Horrors Await
Jaar van release: 2009
Label: Napalm Records
Jungle Rot - What Horrors Await
Nergens rot het vlees zo voorspoedig als in de jungle. Stelt u zich eens voor: Een vochtig, warm en broeierig klimaat met weinig zon aan de grond en een overvloed aan flora en fauna die het rottingsproces versnellen. Een krengenfetishist zou er zo op kadavervakantie kunnen, muziekliefhebbers kunnen echter thuisblijven, want Jungle Rot weet ù zelf wel te vinden. Al jaren lang en dit jaar weer, want de zesde full-length kruipt de rimboe uit en staat vanaf 30 april met kapmes en al bij u op de deurmat.

Echter is er helaas no reason for shitting the pants. Jungle Rot mag dan inmiddels een gevestigde naam in de scène zijn (na 14 jaar en zes volledige albums zou dat ook onderhand wel mogen) echter is de vehementiegraad van de band nooit buitensporig hoog geweest. Jungle Rot houdt van old school deathmetal waar veel Zweedse bands ook zo gek op zijn. Beetje groovend, lekker ronkend, vrij basic en niet bepaald overweldigend. Voor een oor dat hard metal niet schuwt valt het in de categorie "easy listening death" waar u nauwelijks moeite mee zult hebben. Licht verteerbare kost dus.

What Horrors Await is zodoende een twijfelgevalletje. Enerzijds ligt deze cd echt tè lekker in het gehoor, anderzijds zijn dit soort platen al lang geen muzikale uitdaging meer en vooral veel van hetzelfde. Hoewel alles productioneel en geluidsmatig gewoon klopt... mist er iets essentieels, iets pittigs. Ondanks enkele sterke nummers ( End Of An Age, Atrocity en Braindead, vanwege de lekkere solo ) klinkt What Horrors Await op den duur te veel als één lang nummer. Door de redelijk catchy sound is dit nog net niet irritant, maar interessanter wordt de cd er jammer genoeg ook niet op. Nee, Jungle Rot is duidelijk niet van plan van de Junglerotse conventies af te wijken en houdt de klassieke death stevig in de vuistjes geklemd, waarvoor de band dan ook weer een stukje achting dient te krijgen. Helaas houdt de achting voorlopig daar ook even op. Fervente oldschool death liefhebbers kan ik What Horrors Await nog enigszins aanbevelen, voor de rest is de "been there, done that-gehalte" mij na zes albums toch echt veel te hoog...

Tracklist:
1. Worst Case Scenerio
2. The Unstopable
3. Straitjacket Life
4. State O f War
5. Two Faced Disgrace
6. End Of An Age
7. Speak The Truth
8. What Horrors Await
9. Nerve Gas Catastrophe
10. Braindead
11. Atrocity
12. Exit Wounds
13. Invincible Force (Destruction cover)
14. Black Candle Mass

Score: 65 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 30 april 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Jungle Rot - What Horrors Await
Reactie van grinman op 02-05-2009 om 10:35u
Score: 8 / 100

gewoon een lekkere deathmetal plaat, zoals et hoort te zijn, ga zo door!!

Jungle Rot - What Horrors Await
Reactie van Lang Nek op 22-10-2013 om 17:17u
Score: 9 / 100

Geweldige band met David Matrise als begenadigd vocalist.
Jammer dat ze niet zoveel spelen in de lage landen.