Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
Kalender
Vandaag jarig:
 • Daniel González (Darksun) - 41
 • Heikki Pöyhiä (Twilightning) - 41
 • Huddie "Lead Belly" Ledbetter† - 134
 • Jarpen (Elvenking) - 44
 • Kita (Lordi) - 48
 • Louie Clemente (Testament) - 57
 • Melissa Bonny (Ad Infinitum) - 29

Vandaag overleden:
 • Jimmy Bain (Dio) - 2016
Review

Kabbal - Synthetically Revived
Jaar van release: 2002
Label: Diamond Productions
Kabbal - Synthetically Revived
Kabbal is een Franse Death Metal band, die volgens de biografie voornamelijk door Mordbid Angel, Slayer en Suffocation geïnspireerd is. Met "Synthetically Revived" hebben de heren inmiddels hun debuutalbum uit, dus laten we maar even gaan kijken of het wat is.

Dat Slayer van groot belang geweest is voor Kabbal trek ik niet in twijfel. Deze legendarische Thrash band is instrumentaal geweest voor de oprichting van de meeste extreme metalbands, maar dat betekent niet altijd dat je die invloed ook daadwerkelijk in de sound terughoort. Bij Kabbal is dat in ieder geval niet zo, het is toch echt pure US Death Metal dat je hoort. De sound laat duidelijk wat van Morbid Angel en Suffocation horen, maar het is Krisiun waar ik onmiddellijk aan moest denken toen ik "Synthetically Revived" voor het eerst draaide. Al brengen de heren van Kabbal iets meer variatie aan in hun Death Metal en is de band maar bij vlagen zo bruut en agressief als hun Braziliaanse collega's, doen veel van de uptempo blastpassages en vooral de grunts dat je deze band wel af kan schrijven als je Krisiun maar niets vindt.

"Synthetically Revived" is gewoon een lekker Death Metal albumpje dat uitstekend dient om een paar uur mee weg te werken, maar niet weken achtereen zal boeien en al helemaal niet veel kans maakt om in je lijst van favoriete Death Metal bands terecht te komen. Daarvoor is het album te algemeen en te standaard. Dat probleem kwam ik al tegen tijdens mijn eerste luisterbeurt, ik vergeleek de band immers gelijk met andere bands, in dit geval Morbid Angel en Krisiun, wat bij een album met een erg hoge houdbaarheidgraad meestal niet voorkomt.
Nummers als "Wisdom of the Graves" en "Life Surge" zijn gewoon heerlijke stampers die veel technische hoogstandjes laten horen, en met tracks als "The Great Massacre" en "Epitaph of the Elder Ones" hebben de heren een aantal afwisselende composities, die meer doen dan alleen maar op verbijsterende snelheid voortrazen.

Dus als je een liefhebber bent van de bands die ik noemde en het vervelend vindt om maar te wachten hun nieuwe albums, is "Synthetically Revived" een waardig tussendoortje. Met deze sound zal Kabbal nooit erg opvallen en al helemaal niet zo groot worden als hun collega's, maar de techniek en de vastberadenheid hebben ze alvast en als ze dat combineren met iets eigenzinnigere nummers, dan wacht Kabbal een mooie toekomst.

Tracklist:
1. Extra Sensorial Journey
2. The Great Massacre (Verset 666)
3. Wisdom of the Graves
4. Life Surge
5. Epitaph of the Elder Ones
6. Trihedron
7. Scientific War
8. La Citée de Marbre (The Marble City)
9. Psychotic Democracy

Score: 75 / 100

Reviewer: Patrick T.
Toegevoegd: 2 maart 2003

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.