Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-07-2020

Light This City - Stormchaser
Jaar van release: 2008
Label: Prosthetic Records

Light This City - Stormchaser

Met grote verbazing vernam ik enige tijd terug dat het Californische Light This City alweer opgedoekt was. Niet alleen waren de leden nog erg jong, het vorige album Facing The Thousand liet ook nog eens een bijzonder goede indruk achter en een puike carriere lag in het verschiet.

Met het uistekende vorige album in mijn geheugen wilde ik eigenlijk schrijven hoe zonde het is dat Light This City er mee is opgehouden. Als ik vervolgens Stormchaser beluister, verandert die mening al tijdens de eerste paar nummers. Hoewel de band muzikaal uit het zelfde vaatje tapt en ook hoorbaar gegroeid is, klinkt de zang van Laura Nichol een stuk minder. Wat een eentonig geschreeuw zeg! Het tempo blijft de hele tijd hetzelfde en werkelijk elke zin wordt er op dezelfde wijze uitgeschreeuwd en ik kan alleen concluderen dat de Angela Gossow-achtige aanpak die ze op Facing The Thousand hanteerde veel beter uitpakte dan dit geschreeuw. Enige verandering volgt als we bij Firehaven aankomen en ene Chuck Billy zijn opwachting. De Testament-frontman tekent met zijn herkenbare stemgeluid prompt voor het hoogtepunt van het album.

Nogmaals, wat betreft muzikaliteit deed Light This City niet onder voor vele bekende thrash en death metal combinerende bands. Dat de zang op dit (voorlopig) laatste album tegenvalt is jammer, maar zelfs nu is Stormchaser nog een heel aardig album. Of we ooit nog van deze band gaan horen is afwachten, wat mij betreft hebben ze ook nu al alle reden om trots te zijn met wat ze in hun korte carrière hebben bereikt.

Tracklist:
1. Stormchaser
2. Fragile Heroes
3. The Anhedonia Epidemic
4. Beginning With Release
5. Firehaven
6. The Collector Part 1: Muse
7. The Collector Part 2: Donor
8. A Desperate Resolution
9. Wake Me At Sunset
10. Bridge To Cross
11. Sand And Snow
12. Self Portrait

Score: 77 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 22 april 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]