Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Lunatica - New Shores
Jaar van release: 2009
Label: Napalm Records
Lunatica - New Shores
Bij Lunatica denk ik altijd aan de sprookjesachtige sfeer die de muziek omgeeft. Boselfjes, boommannetjes en schattige kaboutertjes, dat soort dingen. De albums The Edge of Infinity en Fables & Dreams vond ik echt fantastisch. Beide heerlijke platen, gevuld met symfonische metal geleid door de prachtige stem van zangeres Andrea Dätwyler. Met hoge verwachtingen begon ik daarom aan New Shores, het vierde album van de Zwitserse band.

Wat me gelijk opvalt aan New Shores is dat het album wat minder sprookjesachtig en mystiek is dan de vorige albums. In het begin vond ik dat nogal storend, want juist die elementen maakten dat ik met plezier naar Lunatica luisterde. Na een tijdje raakte ik er wel wat aan gewend en moet ik zeggen dat New Shores erg prettig luisteren is. Het album is wat ‘poppy-er’ dan de eerdere albums en je moet dus wel tegen catchy melodietjes kunnen om dit album langer dan twee minuten te luisteren. Als je je hier niet aan stoort of er gewoon doorheen kan prikken, dan kan ik je New Shores van harte aanbevelen.

De song Two Dreamers is een van mijn favorieten, The Chosen Ones laat prachtige emotionele synths en een fantastisch refrein horen. Into The Dissonance is eveneens schitterend en door de afwisseling van wat hardere en zachte stukken, komt Andrea’s zang extra goed tot zijn recht. Engelachtig, dat stemgeluid! Overigens verdient Farewell My Love ook een eervolle vermelding, de ballad met John Payne, ex-zanger van Asia.

New Shores zal voor menig metalfan wat aan de softe kant zijn, ik ben echter behoorlijk enthousiast over deze plaat. Natuurlijk is niet elk nummer op dit album een pareltje. Sommige songs zijn echt te catchy, zoals Heart Of A Lion, maar gelukkig weet ik de skip-knop op mijn afstandsbediening te vinden. Even goed absoluut een aanrader voor fans van Nightwish, Eden Bridge of Leaves' Eyes.

Tracklist:
1. New Shores
2. Two Dreamers
3. The Incredibles
4. The Chosen Ones
5. Into The Dissonance
6. The Day The Falcon Dies
7. Farewell My Love
8. Heart Of A Lion
9. My Hardest Walk
10. Wind Of Heaven
11. How Did It Come To This

Score: 83 / 100

Reviewer: Inge
Toegevoegd: 18 april 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Lunatica - New Shores
Reactie van Old Mhb op 18-04-2009 om 18:59u
Score: 2 / 100

Skip deze hele zooi maar. Niks voor mij.