Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-10-2020

The Haunted - One Kill Wonder
Jaar van release: 2003
Label: Earache Records
The Haunted - One Kill Wonder
'Als Slayer het niet doet, dan doen wij het maar', moet The Haunted bij het beginnen van de band hebben gedacht. En ze hebben gelijk! Wat vroeger het handelsmerk van Slayer was, is nu overgenomen door The Haunted: Snelle, zeer enthousiaste thrash nummers, met keiharde teksten. Natuurlijk kunnen ze de klassiekers van de grootmeesters niet overtreffen, maar ze komen akelig dicht in de buurt.

Nummers als 'D.O.A.' en 'Shithead' laten alle thrash bands horen hoe metal gespeeld moet worden. Er wordt je door de band ook geen moment rust gegund. En dat wil je ook niet. Zo gauw de CD is afgelopen, druk je de play-toets weer in. Uiteindelijk ben je zo opgefokt dat je slechts door het toedienen van kalmerende middelen, door de via de buren ingeschakelde hulpdiensten, tot bedaren kan worden gebracht.

Deze plaat moet iedere thrash liefhebber in bezit hebben. Er zijn geen excuses.

Tracklist:
1. Privation of Faith Inc.
2. Godpuppet
3. Shadow World
4. Everlasting
5. D.O.A.
6. Demon Eyes
7. Urban Predator
8. Downward Spiral
9. Shithead
10. Bloodletting
11. One Kill Wonder

Score: 87 / 100

Reviewer: Pax
Toegevoegd: 25 februari 2003

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

The Haunted - One Kill Wonder
Reactie van Een_Metalfan op 26-02-2003 om 10:02u
Score: 90 / 100

Supervette cd, alleen had de review wat meer mogen worden uitgediept Rascul_Waznagga

The Haunted - One Kill Wonder
Reactie van Een_Metalfan op 26-02-2003 om 23:21u
Score: 90 / 100

Inderdaad, zo'n tof album verdient een uitgebreide recensie!

The Haunted - One Kill Wonder
Reactie van Malkavian op 27-02-2003 om 14:31u
Score: 88 / 100

Beknopte reviews zijn voor mij meestal goed zat. Ik schrijf ze zelf ook zo kort mogelijk, maar probeer er wel alle elementen in te verwerken. Ik vind het geen verkeerde review, en het album is ook mede steengoed. Met je Slayer vergelijking kan ik het wel vinden.

The Haunted - One Kill Wonder
Reactie van Een_Metalfan op 28-02-2003 om 18:24u
Score: 82 / 100

Ik vind het beetje fout om 'Als slayer het kan..' als constatering te gebruiken. The Haunted is immers een voorvloeiing van At the Gates, een band die toch menig jaartjes heeft bestaan en zijn sporen in de metalkringen heeft verdient. Nu komt het over alsof we met een n00b bandje te maken hebben. Daarbij komt kijken dat dit hun derde album is en ze al een eigen stijl hebben ontwikkelt. Persoonlijk vind ik de cd wat aan de korte kant, maar dat terzijde
-Kelvin van Eijk

The Haunted - One Kill Wonder
Reactie van Een_Metalfan op 01-03-2003 om 11:01u

"Ik vind het beetje fout om ''Als slayer het kan..'' als constatering te gebruiken. The Haunted is immers een voorvloeiing van At the Gates, een band die toch menig jaartjes heeft bestaan en zijn sporen in de metalkringen heeft verdient." The Haunted klinkt tegenwoodig echt meer als de oude Slayer dan als ATG. En ik vind het terecht om te zeggen "Als Slayer het niet doet (hij zei niet "kan", want Slayer kan het wel, maar wil het domweg gewoon niet"), dan doen wij het wel. Een pluim voor deze band! Ik vond het een leuke review! Een beetje humor mag wel hoor :)

The Haunted - One Kill Wonder
Reactie van Een_Metalfan op 23-09-2003 om 15:03u
Score: 60 / 100

Hun debuut klonk nog een beetje onwenning, een band die nog op zoek is naar een eigen identiteit. 'The Haunted Made Me Do It' sloeg bij mij echter in als een bom. Een zeer agressief, beukend en vooral overtuigend neo-thrash album. Van 'One Kill Wonder' weet ik niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Het beukt weer als een tierelier, net als het vorige album, maar het mist iets. Er zijn niet echt vernieuwingen in de muziek aangebracht, behalve dat het tempo ietswat is opgevoerd. De riffs en songstructuur komen ook veelal overeen met het vorige materiaal. Nee, het is geen schijf waar ik concreet iets mee kan. Vooralsnog klinkt het als een herhaling van zetten ten opzichte van '...Made Me Do It'. Ze zullen met een meer overtuigend en vooral vernieuwend vervolg op 'One Kill Wonder' moeten komen, wil The Haunted mijn aandacht vasthouden.

The Haunted - One Kill Wonder
Reactie van trooper op 24-08-2004 om 02:53u
Score: 86 / 100

ik zie the haunted op muzikaal vlak een combinatie van at the gates en metalcore zoals hatebreed of terror plus de (subtiele) slayer invloeden. de zweedse scene is volgens mij de top van de hedendaagse metal en dat mag nog lang blijven (dismember,at the gates R.I.P) en deze band zal binnenkort ook in die lijst terecht komen. favo nr: shadow world

The Haunted - One Kill Wonder
Reactie van bones op 29-04-2005 om 19:09u
Score: 80 / 100

echt een vette plaat! maarre het blijkt maar weer hoe weinig mensen *God hates us All* op waarde weten te schatten....(als slayer het niet doet..????????) Bullshit!!! Slayer doet al ruim 20 jaar waar ze goed in zijn en dat is heersen over de bekrompen eenheidsworsten van de hedendaagse metalwereld! Enne *one kill wonder* is geen thrash plaat hooguit hardcore met wat thrash invloeden......voor trash in de meest pure zin van het woord en hoe voorgangers het in de bay area(testament,exodus,death angel,forbidden) maakten is deze dagen moeilijk te vinden behalve dan Shadows fall..maar ja daar zijn dus weer geen reviews van......................ps.............................m/ SLAYERRRRRRRR m/