Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

China Blue - Twilight Of Destiny
Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records
China Blue - Twilight Of Destiny
China Blue brengt ons in de 21e eeuw terug naar de jaren tachtig met het debuutalbum Twilight Of Destiny. Met een modern tintje weliswaar. Nee, China Blue bestaat niet uit tieners die net doen alsof ze de jaren tachtig hebben meegemaakt. De roots van deze rockband liggen daadwerkelijk in de jaren die vooral bekend staan vanwege schoudervullingen en getoupeerd haar.

Laat in de jaren tachtig is Eric Ragno (keys) bezig met het maken van melodic rock in de band China Blue. Enige opnames voor een album werden in die tijd al gemaakt, maar de cd werd nooit afgemaakt en uitgebracht. Eric Ragno blijft als muzikant actief in bands als Takara, Ted Poley, Steve Grimmett, American Angel en anderen, maar zijn activiteiten met China Blue staan op een zeer laag pitje. Jaren later, in 2008, diept Ragno wat demo’s van de band op en laat de tapes horen aan een vriend. Die raadt hem aan er mee aan de slag te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. China Blue kan nu echt een band worden genoemd, met Tony Mills (TNT) als vocalist, Josh Ramos (The Storm) op gitaar, Zane Petersen achter het drumstel en Doug Odell op de bass.

Twilight Of Destiny is het langverwachte debuutalbum van de band. Gevuld met catchy melodic rock die fans van Journey absoluut zullen waarderen. De zang van Tony Mills tilt dit album al direct naar een hoger niveau. Ook al is deze plaat theoretisch gezien een debuutalbum, met al die ervaring en talent mag je dat eigenlijk niet zo zien. Aanraders zijn het catchy Changing Ways, ook opener What Do You Need But Love mag niet onvermeld blijven. Een van mijn favorieten is zeker Take Me As I Am.

Al met al kan Twilight Of Destiny een goed, degelijk en mooi album genoemd worden. Een plaat met stevige en volwassen melodic rock waar je zeker wat plezier aan gaat beleven en die niet snel zal vervelen.

Tracklist:
1. What Do You Need But Love
2. I Feel Like Dying
3. Changing Ways
4. So Wrong
5. Don't Be A Stranger
6. Crimes (Of Passion)
7. Passions
8. Movin' On
9. Twilight Of Destiny
10. Take Me As I Am
11. A Last Goodbye

Score: 79 / 100

Reviewer: Inge
Toegevoegd: 3 februari 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]