Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2021

The Covenant - Welcome to the Real World
Jaar van release: 2008
Label: Dutch & Dregs

The Covenant - Welcome to the Real World

Het Nederlandse The Covenant moet niet verward worden met allerlei andere bands met een soortgelijke naam uit het buitenland, want zoals The Covenant uit Nederland is er maar één. Inmiddels bestaan ze al twintig jaar en hebben ze het podium gedeeld met diverse grootheden waaronder Pearl Jam, New Model Army en meer. Dat is natuurlijk geweldig, maar de laatste tien jaar is er eigenlijk maar weinig meer van de band vernomen. Welcome to the Real World is hun eerste album in tien jaar en tevens hun vijfde studioalbum.

Het is moeilijk om op de muziek van The Covenant een stempel te plakken, want ze halen behoorlijk wat uit diverse stijlen. Zo doet het me in de verte denken aan David Bowie, Queen, dEUS, The Masters of Reality en ergens ook aan Mark Lanegan. Een bonte mix die resulteert in melancholische rockliedjes met een totale duur van om en nabij de 35 minuten. Stuk voor stuk zijn het leuke nummers, maar soms lijkt er meer in te zitten dan je te horen krijgt. Het is misschien allemaal iets te braaf op plaat, terwijl het live allemaal net iets ruiger zal zijn en waarschijnlijk net iets interessanter.

Welcome to the Real World had net iets meer pit moeten hebben om door te gaan voor een onvergetelijk album. Stuk voor stuk leuke nummers die het maar niet lukken wil om een echt blijvende indruk achter te laten. Aan de andere kant is het wel weer een album dat goed laat horen dat Nederland geen gebrek heeft aan interessante bands.

Tracklist:
1. Real World
2. Baby Boy
3. Roses
4. So Easy
5. Living Alone
6. Chasing Her Down
7. Wearing Shoes
8. Sue Me
9. Time Has Come
10. The Worry Song

Score: 70 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 22 januari 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]