Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

The Reckoning - Counterblast
Jaar van release: 2008
Label: Shiver Records
The Reckoning - Counterblast
Het leven van een vrouw gaat niet altijd over rozen... Dagen waarop Belgische chocolade in de ranglijst van de spcialit de la Belgique een plekje moet inleveren, zijn doorgaans zwart... tenzij de eerste plek prompt wordt ingenomen door een band die de beste Belgische deathmetalplaat van het jaar aflevert. In dat geval mag de chocolade, hoewel met pijn en moeite, nog maar even wachten.

Voici Counterblast van The Reckoning. Een band van slechts drie man sterk, maar wt een album, wt een furie, wt een snelheid. Waar de voorganger Deathlike Millennia al niet misselijk was, forceert Counterblast de staalste constructies met ankers en al uit de hardste grond. Hoewel The Reckoning geringe bekendheid schijnt te genieten, heeft de band middels de nieuwe plaat wel degelijk n van de betere platen van dit jaar in elkaar gezet en beheert tevens met stip ht Belgische album van 2008. Wat nou Aborted?!

Pure deathmetal speelt The Reckoning echter niet. Wie Deathlike Millenia (tevens een aanrader) reeds kent, heeft genoeg aan de mededeling dat de nieuwe spruit daar mooi aan schakelt, maar een nog beter conditie geniet. Het geluid is onveranderd, wel zijn de nummers op technisch vlak net wat grootser en scherper. Een mooie verdieping van een uitstekende muzikale koers.
Voor u die net inschakelt is het zaak om de band vooral niet uit het oor te verliezen. Op topsnelheid versmelten de krachten van deathmetal met het kille venijn van blackmetal, hult de band de albums in een stevige maar een allesbehalve lompe productie en centreert haarbalbraker Noens zijn stembereik tussen de oergrunt en de het gekrijs van de gure wind tussen de Noorse fjorden.

Met de cover van Terrorizers Dead Shall Rise als afsluiter is Counterblast een absoluut summum. Een niet te missen album dat geheid voor dondershete lavakolken voor de ogen en moordende kou in de afstevende tenen zal gaan zorgen.

Tracklist:
1. Intro
2. Downward Discipline
3. March To Your Death
4. Heap of Wretchedness
5. Hellkind
6. Vermicular
7. Nailed To Iniquity
8. Level of Containment
9. Bleed Divine
10. Dead Shall Rise

Score: 90 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 14 december 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

The Reckoning - Counterblast
Reactie van zumiie op 14-12-2008 om 13:51u
Score: 95 / 100

Niks fouts op aan te merken, the reckoning heeft het gwn om er te geraken, alleen de fans moeten afkomen ;)

The Reckoning - Counterblast
Reactie van DirkGrijs op 15-12-2008 om 09:47u

Vorig album al zeer veel gedraaid, dit album ga ik z.s.m. halen!