Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Stonegard - From Dusk Till Doom
Jaar van release: 2008
Label: Indie Recordings
Stonegard - From Dusk Till Doom
Mijn recensie van het debuutalbum van Stonegard sloot ik af met de mededeling dat ik erg benieuwd was naar de opvolger van dat album. Inmiddels zijn we 2 jaar later en is From Dusk ’Till Doom, het tweede album van deze Noren, al de nodige malen mijn speakers uitgeknald.

From Dusk ‘Till Doom is in Noorwegen al een tijdje uit, maar men heeft besloten dit album, opnieuw opgenomen, voorzien van een nieuwe mix en mastering, nu ook maar in de rest van Europa uit te brengen. En dat is een erg wijs besluit, want evenals op het debuut staat From Dusk ‘Till Doom vol met erg enthousiaste, goed uitgevoerde en pakkende metal. Invloeden vanuit de thrash-, death-, progressieve- en heavy metal struikelen over elkaar heen in de stuk voor stuk erg bombastische tracks die bijna uit hun voegen barsten van de tempowisselingen, melodieuze doch zeer heavy gitaarriffs en het allerbelangrijkste: enthousiasme. Daarnaast is ook zanger Torgrim weer erg op dreef met zijn erg indrukwekkende vocalenpalet waarin hij zowel overtuigend grunt en schreeuwt maar ook regelmatig aan mensen als James Hetfield, Layne Staley en Chris Cornell doet denken.

Mijn grootste aanmerking op Arrows, het debuutalbum, was dat het nogal een incoherent geheel was. From Dusk ‘Till Doom klinkt echter als een geheel, vol sterke songs die elkaar prima aanvullen. Vergeet dat nieuwe Metallica album, en koop gewoon dit Stonegard album, je zult er geen spijt van krijgen.

Tracklist:
1. From Dusk Till Doom
2. The Last Good Page
3. Morpheon
4. Crooked Feathers
5. Helios, Cursed
6. Rescue
7. S&C
8. Blade
9. Locust

Score: 85 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 1 september 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]